Şirinler Çetesi yargı önünde

Güncelleme Tarihi:

Şirinler Çetesi yargı önünde
Oluşturulma Tarihi: Mart 01, 2001 00:00


Adana'da ''cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak ve adam öldürmek'' suçundan yakalanan 5'i tutuklu 15 sanığın yargılanmasına Adana DGM'de devam edildi. Adana DGM'deki duruşmada, tutuklu sanıklar Mehmet Şirin Aksoy, Mehmet Yılmaz, Enver Aksoy, Habib Bakır ile tutuksuz sanıklar Caner Güllendi, Abdulaziz Aslan, Ahmet Doruk, Hamdin Altınbaş ve Kemal Öztürk hazır bulundu. Tutuklu sanık Rıdvan Demir ile tutuksuz sanıklar Ziver Aksoy, Ali Aksoy, Şükrü Kocaman, Erkan Korkmaz ve Murat Aydoğan ise duruşmaya katılmadı.

Cumhuriyet Savcısı, mütalaasında, tutuklu sanıklar hakkında ''adam öldürmek, azmettirmek ve iştirak etmek, yaralamak ve cürüm işlemek amacıyla çete oluşturmak'' suçlarından ömür boyu hapis cezası istedi.

Savcı, Ahmet Doruk, Şükrü Kocaman ve Kemal Öztürk'ün beraatını, Ziver Aksoy ve Hamdin Altınbaş'ın cezasının ertelenmesini ve diğer sanıkların da ''çete oluşturmak'' suçundan 3 yıl hapis cezasına çarptırılmasını talep etti. Duruşmada söz alan sanıklar ve avukatları, son savunmalarını yapmak için ek süre istediler. Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tutukluluk halinin devamına karar vererek, avukatların ek süre talebi doğrultusunda duruşmayı erteledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!