Sırbistan’a Boşnak güzel

Güncelleme Tarihi:

Sırbistan’a Boşnak güzel
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2005 00:00

Sırbistan-Karadağ’ı bu yıl Çin’de düzenlenecek olan Dünya Güzellik Yarışması’nda Dina Dzankovic adlı Boşnak güzel temsil edecek. Finalistin Müslüman olması, ülkede tartışmalara neden oldu. 4 Aralık’ta Çin’in güneyindeki tropikal Hainan adasında bulunan Sanya kentinde yapılacak olan 54. Dünya Güzellik Yarışması’nda Sırbistan-Karadağ’ı Müslüman bir Boşnak güzeli temsil edecek.

Basketbolcu Mirsad Türkcan’ın Novipazar’dan komşusu olduğu öğrenilen 18 yaşındaki Dina Dzankovic’in başarısı, Boşnaklar arasında sevinç yarattı. Haber, Sırbistan basınında da geniş yer buldu. Radikal milliyetçiler Sırbistan’ı bir Boşnak kızının temsil edemeyeceğini ileri sürerken, ılımlı kesim ise Dina’nın farklı bir güzelliği olduğunu ve birinciliği hak ettiğini savunuyor. Yugoslavya’nın resmi haber ajansı Tanjug ise resmi web sitesinde yarışma haberlerini genç kızın kraliçe tacını giyerken çekilmiş fotoğrafları ile birlikte ve yorumsuz olarak verdi.

Türkiye’yi Hande temsil edecek

MISS Turkey 2005 Türkiye Güzellik Yarışması’nda Türkiye Güzeli seçilen 21 yaşındaki Hande Subaşı, Çin’de düzenlenecek Dünya Güzellik Yarışması’nda ülkemizi temsil edecek. Subaşı, ‘Gururlu ve mutluyum. Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edeceğime inanıyorum’ diyor. Öte yandan İngiltere de aynı yarışmada Özbek asıllı bir Müslüman güzel tarafından temsil edilecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!