'Sıradışı' festival başladı

Güncelleme Tarihi:

Sıradışı festival başladı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 30, 2017 22:19

İSTANBUL Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından, E.C.A. Presdöküm Sanayi A.Ş. sponsorluğunda düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, önceki akşam Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleştirilen açılış töreni ve konseriyle başladı.

Haberin Devamı

Sunuculuğunu Ceylan Saner’in üstelendiği 45. İstanbul Müzik Festivali açılış töreni, İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı’nın açış konuşmasıyla başladı. Törende daha sonra festivalin gerçekleştirilmesinde büyük katkısı bulunan gösteri sponsorlarına plaket verildi.

15 MEKÂNDA 29 KONSER
Festivalin her yıl, Türkiye’de klasik müziğin gelişimine katkıda bulunmuş sanatçılara verdiği ‘Onur Ödülü’ bu yıl ülkemizde çoksesli Batı müziğinin gelişip yaygınlaşmasına büyük katkılarda bulunan Evin İlyasoğlu’na verildi. Festivalin ‘Yaşam Boyu Başarı Ödülü’ ise bu yıl 20. yüzyıl müziğinin en etkili bestecilerinden biri kabul edilen, minimalist müzik akımının en önemli isimlerinden Philip Glass’a sunuldu. Philip Glass’a ödülü, 19 Mayıs’ta Londra’da takdim edildi. Törenin ardından 45. İstanbul Müzik Festivali, 23 yaşındaki genç çellist Andrei Ioniță’ya Sascha Goetzel yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası’nın eşlik ettiği konserle başladı. İstanbul Müzik Festivali’nde bu yıl ‘Sıradışı’ temasıyla, 21 Haziran tarihine kadar, 15 farklı mekânda 29 konser gerçekleştirilecek.

BAKMADAN GEÇME!