Sıra dışı yemek masası tasarımları

Güncelleme Tarihi:

Sıra dışı yemek masası tasarımları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 10:13

Yemek masaları güzel yemek saatlerinin olmazsa olmazı. Bu yazımızda her türden ihtiyaca ve zevke hitap eden farklı tarzlarda yemek masalarını sizler için bir araya getirdik. Gelin bu birbirinden şık yemek masalarına biraz daha yakından bakalım.

Haberin Devamı

Gündelik yaşamın koşuşturması ve büyük kentlerin baş döndürücü hızı arasında pek çok şeye eskisi gibi vakit ayıramaz olduk bugünlerde. Zamanımızın çok önemli bir kısmı yollarda geçiyor ve kendimizi trafikten, gürültüden ve kalabalıktan kurtarıp eve attığımız zamanlarda fazlasıyla yorgun oluyoruz. Bu yüzden ne aile yemeği ne de arkadaşlarla yapılan yemekli toplantılara ayıracak enerjimiz kalıyor. Oysa yemek yemek insanın en keyifli faaliyetlerinden biridir. Hayattan tat almamızı, boşuna yaşamadığımızı ve küçük şeylerle bile mutlu olabileceğimizi anımsatır bize. Ama asıl güzel olan, bu yemekleri ailemiz ve dostlarımızla paylaşmaktır. Eğer siz de bu kalabalık yemeklere yeterince vakit ayırmadığınızı düşünüyorsanız, aslında kendinize vakit ayırmıyorsunuz demektir. Ve bunu bir an önce değiştirmek emin olun ömrünüzü uzatacak kadar iyi gelecektir size. Yemek masaları elbette bu güzel yemek saatlerinin olmazsa olmazı. Bu yazımızda her türden ihtiyaca ve zevke hitap eden farklı tarzlarda yemek masalarını sizler için bir araya getirdik. Gelin bu birbirinden şık yemek masalarına biraz daha yakından bakalım. 

 

Haberin Devamı

AHŞABA MODERN BİR YORUM

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Coblonal Arquitectura   

Açık tonlarda masif ahşabın bolca kullanıldığı bu ferah yemek odası, aynı zamanda tarzıyla son derece modern bir çizgiyi yansıtıyor. Adeta bir bilardo masasını andıran yemek masası ise yine son derece modern üç sandalye ve karşı tarafında ise son dönemde sıkça kullanılan bir yemek odası unsuru olarak geniş bir bankla tamamlanmış. Tavandan inen sıra dışı aydınlatma grubunun da sempatik bir katkı sağladığı ortama asıl değer katan unsur ise odanın manzarayla bütünleşmesini sağlayan geniş pencereleri.

 

ESKİMEYEN BİR TARZ

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Latham Interiors

Haberin Devamı

Klasikler hiçbir zaman eskimez. Bir eşyayı, bir aksesuarı ya da bir tarzı klasik olarak nitelendirmek için gerekli olan en temel unsurlardan biri de budur zaten; zamana ve moda akımlarına direnebilen şeyler klasik olurlar. Son derece sıcak bir havanın hakim olduğu bu şık yemek odasındaki bütün eşya ve aksesuarlar klasik tanımına tam olarak uyuyor. Ama en dikkat çekici parça ise kuşkusuz yemek masası ve sandalyelerinden oluşan takım. Yuvarlak formuyla bütün konukların birbirini görmesine de olanak tanıyan masa, geniş aile yemekleri için son derece elverişli.

 

KONTRAST BİR ÜSLUP

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: The Silkroad Interior Design

Haberin Devamı

Oldukça iddialı bir rüstik ahşap masaya son derece modern bir iskemle grubu eklerseniz ortaya nasıl bir görüntü çıkar sorusunun isabetli bir yanıtını görüyoruz burada. Tarzlarıyla zorlayıcı bir kontrast yaratan bu iki unsurun birleşimi ise sanılabileceğinin aksine gayet şık bir görüntü yaratıyor.

 

ALIŞILMADIK BİR YEMEK MASASI

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Ardesia Design

Yemek masaları genellikle dikdörtgen ve bazen de oval ya da yuvarlak formlarda olurlar. Tam kare biçimindeki yemek masalarıyla oldukça nadir karşılaşırız. Buradaki yemek masası ise biçimiyle sıra dışı olsa da tarzıyla gerçek anlamda klasik bir çizgiyi yansıtıyor.

 

Haberin Devamı

MODERN VE PRATİK

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Emmett Russell Architects

Şehir merkezindeki bir evin ferahlatıcı avlusuna doğrudan açılan bu geniş mutfakta bulunan yuvarlak yemek masası ise modern tarzı ve pratikliğiyle ön planda. Bununla birlikte küçük görünmesine rağmen altı kişinin yemek yemesine olanak verecek kadar da geniş bir yemek masası.

 

MERMER ŞIKLIĞI

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Paker Mimarlık

Seneler önce, mermer evlerimizin pek çok bölümünde yaygın olarak kullanılıyordu. Banyo ve mutfaklar, zeminler, tezgâhlar ve benzeri alanlar mermerin çokça kullanıldığı alanlardı. Ancak küçük sehpalar haricinde geniş masalarda mermer uygulaması bugünü bir tarafa bırakalım mermerin altın çağında bile sık karşılaşılan bir şey değildi. Öte yandan bu son derece zarif yemek masasında mermerin mükemmel bir estetik yaratmadığını söylersek haksızlık etmiş oluruz.

 

Haberin Devamı

DOĞADAN GELEN GÜZELLİK

Sıra dışı yemek masası tasarımları

Kaynak: Escapefromsofa

Dev büyüklükteki bir ağacın gövdesinden elde edilen kesitin yalnızca koruyucu amaçla işlenmesiyle elde edilmiş bu muhteşem yemek masası ise gerçek anlamda bir ihtişamı yansıtıyor. Konforlu sandalyelerle ve masanın altında kıymetli bir halıyla tamamlanan bu güzellik, lüksün ötesinde karakterli bir prestijin altını çiziyor.

 

homify.com Tarafından hazırlanmaktadır.

 

BAKMADAN GEÇME!