Sinop’tan Halep’e yardım

Güncelleme Tarihi:

Sinop’tan Halep’e yardım
Oluşturulma Tarihi: Ocak 09, 2017 15:10

Sinop’tan Halep’e yardım

Haberin Devamı

İbrahim ASLAN/SİNOP (DHA) -İNSAN Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı Başkanlığı'nda bir çok sivil toplum kuruluşunun da katılımıyla düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında 5 adet yardım TIR'ı düzenlenen törenle yola çıktı.



İHH ve bir çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla düzenlenen "Halep'e Yol Açın" kampanyası kapsamında temin edilen TIR'lar Halep'e gitmek üzere Sinop'tan yola çıktı. Düzenlenen törene Sinop Valisi Hasan İpek, Sinop Üniversitesi Rektörü Nihat Dalgın, İHH Sinop Temsilcileri Başkanı Cemalettin Koca ve çok sayıda vatandaş katıldı.



Programda konuşan Vali İpek, “Suriye’de bildiğiniz gibi çok ciddi problemler yaşanıyor ve Türkiye Cumhuriyeti olarak Suriye’deki vatandaşlarımızın, insanların, kardeşlerimizin her zaman yanındayız ve onlara her türlü destek olmak için varız, hem devlet olarak varız hem millet olarak varız. İşte Sinop’tan gönderdiğimiz bu yardımlarda millet olarak oradaki insanların nasıl yanında olduğumuzu göstermenin bir nişanesidir.Bu Sinop’un Suriyeli kardeşlerimize gönderdiği yardım bir kardeş payıdır. Soframızdan artırdığımız birkaç lokmayı paylaşmak için bu yardımı Sinop’tan gönderiyoruz. Bu yönde emeği geçen başta İHH başkanı ve diğer sivil toplum kuruluşlarımızın başkan ve üyelerine ve bu konuda çaba sarf eden çok sevgili İmam Hatip öğrencilerimize çok teşekkür ediyor, hepsinin hayırlarının kabul olmasını diliyorum” dedi.



Yapılan konuşmaların ardından 5 adet yardım TIR'ı okunan duaların ardından Halep'e uğurlandı.



FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!