Sinop’ta "3 Aralık Engelliler Günü" Kutlamaları

Güncelleme Tarihi:

Sinop’ta 3 Aralık Engelliler Günü Kutlamaları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 12:55

TÖRENE SİNOP VALİ VEKİLİ KAYA ÇELİK, SİNOP CHP MİLLETVEKİLİ BARIŞ KARADENİZ, SİNOP İL EMNİYET MÜDÜRÜ YUSUF BİNER, SİNOP AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR MÜDÜRÜ MELİH KELEŞ, KURUM AMİRLERİ, ENGELLİLER İLE İLGİLİ FAALİYET GÖSTEREN SİVİL TOPLUM KURULUŞLARININ TEMSİLCİLERİ İLE ENGELLİLER VE AİLELERİ KATILDI.

Sinop’ta “3 Aralık Dünya Engelliler Günü” nedeniyle Sinop Valiliği önünde tören düzenlendi.
Törene Sinop Vali Vekili Kaya Çelik, CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, Sinop Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş, kurum amirleri, engelliler ile ilgili faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile engelliler ve aileleri katıldı. Program Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, Sinop Spastik Çocuklar Derneği ve Türkiye Sakatlar Derneği’nin Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşu yapıldı ve İstiklal Marşı okundu.
Olumsuz hava şartları nedeniyle Sinop Valiliği toplantı salonunda devam eden 3 Aralık Engelliler Günü programında bir konuşma yapan Sinop Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Melih Keleş, “Engelli bireyin kişilik gelişimi, yetenekleri oranında topluma katkıda bulunabilmesi, onu anlayışla kabul eden, destekleyen aile ortamı ve sosyal çevrenin varlığına bağlıdır. Engelli bireylerin kaderlerine terk edilmiş ve sürekli ihmal edilen bir kesim olmaktan çıkarılıp, üretici, her türlü sosyal hakkını kullanabilen bir kesim haline dönüşümünün çok daha hızlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, ilimizde 80 kişiye engelli kimlik kartı bin 700 civarında kişiye evde engelli bakımı gibi hizmetlerimiz bulunmaktadır.
Gerekli imkanlar ve fırsatlar verildiğinde bir çok engelli birey; tüketici pozisyondan çıkıp, üretici pozisyona geçebilmekte, toplumun her kesiminde üretken birer birey olarak görev alabilmektedir. Yeter ki koşullar engelsiz olsun. Özellikle son yıllarda ülkemizde, engelli bireylere yönelik hizmetler konusunda atılan büyük adımları sevinçle karşılıyor ve tüm engelli bireylerin yasal ve sosyal haklardan haberdar olmaları amacıyla çalışmalarımıza devam ediyoruz. Dileğimiz; engelli bireylerin toplumsal hayatta, engellere takılmadan, bir bütün içerisinde, yaşamlarını sürdürmeleri ve yeteneklerinin keşfedilmesidir” dedi.
Sinop Engelsiz Yaşam Bakım Rehabilitasyon ve Aile Danışma Merkezi Müdürlüğü çocuklarından Ceylan Ergin ‘Biz Sevgi Çiçekleriyiz’ adlı şiirin okunmasıyla program son buldu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!