Sinop Gazilerine Gazi Kıyafeti Verildi

Güncelleme Tarihi:

Sinop Gazilerine Gazi Kıyafeti Verildi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 27, 2015 17:30

SİNOP’TA İKAMET ETMEKTE OLAN KIBRIS GAZİLERİNE RESMİ BAYRAM VE TÖRENLERDE GİYMELERİ AMACIYLA SİNOP ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ KATKILARIYLA GAZİ KIYAFETİ ALINARAK DÜZENLENEN TÖRENLE TESLİM EDİLDİ.

Sinop’taki Kıbrıs gazilerine resmi bayram ve törenlerde giymeleri amacıyla Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkılarıyla gazi kıyafeti alınarak düzenlenen törenle teslim edildi.
Sinop Valiliği toplantı salonunda gerçekleştirilen törene Sinop Valisi Dr. Yasemin Özata Çetinkaya, Sinop Milletvekili Cengiz Tokmak, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı J. Alb. Şefaattin Serten, Sinop Belediye Başkanı Baki Ergül, Sinop Cumhuriyet Başsavcısı Ozan Kaya, Sinop İl Özel İdare Genel Sekreteri Bülent Bayraktar, Sinop İl Emniyet Müdürü Yusuf Biner, gazi ve yakınları katıldı.
Tören saygı duruşu yapılması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ardından Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehmet Özgen bir açılış konuşması gerçekleştirdi. Merkez ilçede 55 Kıbrıs gazisi olduğunu fakat vefat ve yer değişikliği gibi çeşitli sebeplerden 25 gaziye ulaştıklarını belirten Özgen, “Büyük milletin büyük devletin onurlu gururlu ve cesur askeri olur. O asker ki doğuştan askerdir. Görevini yerine getirirken şehit ya da gazi olur. Şehitlerimizin mükafatını yüce yaradan gazilerimizin mükafatını bugün devletin sahibi millet verir. Bize layık görülen bu mükafat belgelerini almaktan onurluyuz, gururluyuz. Ayrıca gelecek nesillere örnek olabilirsek ne mutlu bizlere. Emeği geçenlere sonsuz teşekkür ederiz. Bayrağımızı indirmeye vatanımızı bölmeye hiç kimsenin gücü yetmeyecektir” dedi.
Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkan Yardımcısı Sabri Boztepe de günün anlam ve önemini belirten bir sunum gerçekleştirildi.
Tören sonunda gaziler kıyafetlerini, beraat belgesi ve rozetlerini protokol üyelerinin elinden aldı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!