Sinirli erkekler daha genç ölüyor

Güncelleme Tarihi:

Sinirli erkekler daha genç ölüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2015 11:46

Sizde sinirlendiğinizde çizgi roman kahramanı Hulk'a dönüşen erkeklerden misiniz? Şimdi sakin olun ve bir çizgi roman kahramanı olmadığınızı hatırlayın...

Haberin Devamı

Ters giden işerinizde ya da trafik sıkışıkken çok sinirlenmeniz sizin ölümünüze sebep olabilir. Iowa State Üniversitesi bu hafta yayımlanan bir araştırmaya 1307 erkeği yaklaşık 40 yıl boyunca izledi. Aralarında ki yüzde 25 sinirli erkeğin diğerlerine göre ölme riski 1.57 kat daha fazla olduğunu açıkladı.

Sinirli erkekler daha genç ölüyor

İncelenen erkeklere 1968-1972 yılları arasında "Kolayca öfkelenir misiniz?" gibi basit bir soruyla ölçüldü. Daha sonra sigara kulllanmaları, medeni halleri,  genetik özellikleri faktörler de ele alınarak bir durum çizelgesi yapıldı. Erkeklerin test yapıldığındak yaşı 30'un altındaydı sonraki 35 yıl için bu teste göre ölme riskleri görüldü.  Herhangi bir genetik hastalıklarıkları olmasa da ölüm risklerinin fazla olduğu fark edildi.

Haberin Devamı

Sinirli erkekler daha genç ölüyor

Bir insan sürekli olarak sinirli kalması imkansız olsa da zaman zaman yapılan ani öfkelenmeler sinirliliğe yatkınlık yapabilir. Sinirlendiğiniz zaman kalp hızınız ve kan basıncınız da artar, düzensiz kalp ritmine neden olur. Yani sürekli sinirlenip durursanız tansiyon veya kalp hastası olabilirsiniz. Kısa sürede öfkenizi kontrol etmeyi öğrenmelisiniz.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!