"Sınırları Açın, Güvenli Geçişi Sağlayın" eylemi

Güncelleme Tarihi:

Sınırları Açın, Güvenli Geçişi Sağlayın eylemi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2016 19:22

- Mültecilerle Dayanışma Derneği üyeleri, sığınmacı haklarına dikkat çekmek amacıyla sessiz eylem yaptı

Haberin Devamı

İZMİR (AA) - Mültecilerle Dayanışma Derneği (Mülteci-Der) üyeleri, sığınmacı haklarına dikkat çekmek amacıyla Kıbrıs Şehitleri Caddesi'nde sessiz eylem düzenledi.

Dünyanın 28 ülkesinde, 115 şehirde eş zamanlı gerçekleştirilen "Sınırları Açın, Güvenli Geçişi Sağlayın" eylemi kapsamında Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanan dernek üyeleri, can yeleği taktı ve sığınmacıların yaşadığı dramı anlatan fotoğraflar taşıdı.

Sınırları simgelemek için yol boyunca yan yana duran ve bir süre sessiz kalan grup adına basın açıklaması yapan Mülteci-Der üyesi İrem Somer, Avrupa devletlerinin sınır politikalarının sığınmacıların göç yollarında ölmesine sebep olduğunu söyledi.

Sadece 2016 yılında yüzlerce kişinin insan onuruna yakışır bir hayat sürebileceklerine inandıkları Avrupa ülkelerine giderken yolda yaşamını yitirdiğini kaydeden Somer, yaşanan ölümlere rağmen Avrupa devletlerinin sınırlarını daha da kapadığını ifade etti.

Haberin Devamı

Sınırların açılmasını ve güvenli geçişin sağlanmasını isteyen Somer, şöyle devam etti:

"Açık kapı politikası ile gurur duyan Türkiye'nin politikasında sınırları kapama yönündeki değişiklikler de endişe vericidir. Son dönemlerde özellikle Suriye'nin kuzeyinde yaşanan çatışmalar nedeniyle Türkiye sınırına gelen 100 bine yakın kişi sınırın Suriye tarafında güvenli olmayan bölgelerde kurulan kamplarda bekletiliyor. İnsan hakları örgütlerinin bölgeden yaptıkları açıklamalara göre, yalnızca çok acil tıbbi yardıma ihtiyacı olanların geçişine izin veriliyor."

Somer, Avrupa ve Türkiye'den bir an önce güvenli geçişi sağlayacak çözümler bulmasını istediklerini, gerekli insani yaşam standartlarının sağlanmasını istediklerini de sözlerine ekledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!