Sınırlar kalkacak kan davası bitecek

Güncelleme Tarihi:

Sınırlar kalkacak kan davası bitecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 2011 00:00

Türkiye’de kan davalarına neden olan tarla sınırları, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından, tarımda verimin ve üretimin önündeki engellerden biri olarak görülüyor.

Bakanlık, hazırladığı projeyle tarla sınırlarını kaldırarak tarımda üretimi, verimi artırmayı ve arazi kazanmayı amaçlıyor. Ankara sınırları içinde de bu durumda 327 bin hektarın üzerinde arazi bulunuyor.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarı Vedat Mirmahmutoğulları, tarım arazilerinin bölünmeye devam ettiğini, bu bölünmenin önüne geçerek tarımsal arazileri birleştirici projeler uygulanması gerektiğini söyledi. 1995 yılından bu yana 2 milyon hektar arazinin atomize olarak tarım dışına çıktığını bildiren Mirmahmutoğulları, tarım arazilerinin daha fazla küçülmesini önlemek ve Miras Kanunu’nu değiştirmek için çeşitli çalışmalar yürüttüklerini belirtti.

Arazi büyüyecek

Mirmahmutoğulları, Türkiye tarımındaki bu kısır döngüyü çözmek ve ölçek büyüklüğünü artırmak için çalıştıklarını, bu çerçevede “Hudutsuz, Ürün Köy Projesi”nin ortaya çıktığını kaydetti. Mirmahmutoğulları, “Hudutsuz, Ürün Köy Projesi’nin ana mantığı şu: Madem üreticilerimizin arazileri tapulu o halde sınırları kaldıralım. Sınırlar kaldırıldığında çok ciddi bir arazi kazanımı olacak. Hudutları, yolları kaldırınca araziler yüzde 10 oranında büyüyor. Herkes kazanıyor” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!