Sınırda bilgisayar destekli bayramlaşma

Güncelleme Tarihi:

Sınırda bilgisayar destekli bayramlaşma
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 2000 00:00

Geçen yıldan bu yana Suriye sınırındaki ilkel bayramlaşma görüntüleri yerini, daha medeni uygulamalara bıraktı. Tel örgüler arkasından birbirine dokunamayan insanlar, artık kucaklaşıyor. Bilgisayarların da yardımıyla geçişler, sorunsuz ve olabildiğince hızlı yapılıyor.

Ceylanpınar Kaymakamı Ahmet Ümit, kurdukları bilgi işlem merkezi sayesinde, Suriye sınırından geçişlerin daha hızlı ve güvenli yapıldığını bildirdi.

Şanlıurfa'nın Suriye sınırı sıfır noktasında bulunan Ceylanpınar ilçesinde her yıl Ramazan ve Kurban bayramlarında Türkiye ve Suriye'de bulunan akrabaların, tel örgüler arkasında yaptığı bayramlaşma, geçen yıl Şanlıurfa Valiliği ile Haseki Valiliği arasında yapılan anlaşma üzerine, dönüşümlü olarak ''evlere konuk olma'' yoluyla yapılmaya başlandı.

Ceylanpınar Kaymakamı Ümit, bayramlarda, Suriye ve Türkiye'deki vatandaşların, akrabalarıyla yıllarca tel örgüler arkasında bayramlaşmaya çalıştığı ve hediyeler attığı çağdışı görüntülerin artık geride kaldığını söyledi.

Vatandaşların iki ülke arasında yapılan anlaşma gereği idari mektupla 48 saatliğine il genelindeki akrabalarının evlerine konuk olarak hasret giderdiklerini ifade eden Ümit, şöyle dedi:

''Her türlü teknik imkanlardan faydalanarak, gümrük sahası içinde kurulan bir çadırdan, gelen vatandaşların nüfus bilgilerini ve kalacakları kişilerin adreslerini kayıt altına alabilmek için kurulan bilgi işlem merkezi sayesinde, girişler hızlandı. İşlerin daha çağdaş ve süratli olması için 16 bilgisayar kurduk ve bu bilgiler bizim için gelecekte de büyük kolaylık sağlayacaktır.''

Bayramlaşmak için Türkiye'ye gelen Suriyeliler de bilgi işlem merkezinde giriş işlemlerini birkaç dakikada bitirdiklerini ve buradaki görevlilerin kendilerine çok yakınlık gösterdiklerini belirterek, yetkililere, bu uygulamalarından dolayı teşekkür ettiklerini söylediler.

Sınırın ayırdığı genç çifti bayram buluşturdu
Sınırda coşkulu bayramlaşma
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!