Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Halep için ortak bildiri

Güncelleme Tarihi:

Sınır Tanımayan Doktorlardan Halep için ortak bildiri
Oluşturulma Tarihi: Aralık 15, 2016 19:19

Sınır Tanımayan Doktorlar'dan Halep için ortak bildiri

Haberin Devamı

Ahmet ÖZER/GAZİANTEP, (DHA) - GAZİANTEP'te bir araya gelen Sınır Tanımayan Doktorlar (MSF) üyesi Suriyeli 25 sivil toplum kuruluşu, Halep'te devam eden saldırıların durdurulması için ortak basın açıklaması yaptı.
Gaziantep'te Baytna Suriye Sınırları Kaldırma ve Ekonomik Kalkınma Derneği'nde bir araya gelen Sınır Tanımayan Doktorlar'a üye Suriyeli 25 sivil toplum kuruluşu, Halep'te devam eden bombardımanın durması ve sivillerin zarar görmemesi için Birleşmiş Milletler'in daha aktif rol alması gerektiğini özetleyen ortak bildiri okudu. İngilizce ve Arapça okunan bildiride; sivillerin sağlıklı şekilde güvenli bölgelere tahliye edilmesi, Haleplilerin yaşam haklarının korunması, Cenevre Sözleşmesi'ne bağlı kalınmasını ve Avrupa Birliği'nin daha etkin rol oynaması konularına yer verildi.
Bildiriyi okuyan Dr. Mohamad Katoub, dünya liderlerinin acilen harekete geçmesini istedi, Suriye hükümetinin saldırgan tavrının sivilleri hedef aldığını söyledi. Katoub, Halep'te güvenli bir koridor oluşturulması ve sivillerin güvenli bölgelere tahliye edilmesi gerektiğini ifade etti. Katoub ayrıca Halep'te ve Suriye'nin çeşitli bölgelerinde kimyasal saldırıların hala devam ettiğini kaydetti.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!