Sınır ötesi belediyelerin sorunları tartışıldı

Güncelleme Tarihi:

Sınır ötesi belediyelerin sorunları tartışıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 30, 2016 15:02

Sınır ötesi belediyelerin sorunları tartışıldı

Haberin Devamı

KIRKLARELİ,(DHA)- SINIR aşırı bölgede bulunan belediyelerin su baskınları, genç işsizliği, mülteci sorunsalı ve benzerlerinin üstesinden gelmenin önemi ve daha büyük ölçekli proje fikirleri için Bulgar, Yunan ve Türk belediyeleri temsilcilerinin katıldığı bölge için kilit bir öneme sahip olan ‘Sınır Ötesi İşbirliği – Avrupa Köprüleri’ toplantısı düzenlendi.

Svilengrad Belediyesi’ndeki toplantıya Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Belediye Başkan Yardımcısı Rasim Aslan da davet edildi. Svilengrad Belediye Başkanı Georgi Manolov, Avrupa Parlamentosuna bağlı Bölgesel Kalkınma Komisyonu Başkanı Iskra Mihaylova ve Komisyon üyesi Maria Spyraki, Yunanistan milletvekili, Bulgaristan milletvekili ve diğer Avrupa Parlamentosuna bağlı Bölgesel Kalkınma Komisyonu üyeleri toplantıya katıldı.

Toplantının ilk gününde iki oturum yapıldı. İlk oturumda Svilengrad Belediye Başkanı Georgi Manolov tarafından resmi açılış yapıldı. Avrupa Parlamentosuna bağlı Bölgesel Kalkınma Komisyonu Başkanı Iskra Mihaylova ve Avrupa Parlamentosu Bölgesel Kalkınma Komitesi üyesi Maria Spyraki görüşlerini aktardı. İkinci bölümde katılımcılar, sınır bölgelerindeki katılımı belediyelerin sorunları hakkında(sel, genç işsizliği, mülteci sorunları vb.) değerlendirmelerde bulundular. Sınır ötesi işbirliği kapsamında Finansman olanakları, tartışılan sorunlarla ilgili geniş çaplı proje fikirlerinin geliştirilmesi üzerine duruldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!