Sınır karakolunda rütbeli cinnet!

Güncelleme Tarihi:

Sınır karakolunda rütbeli cinnet
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2016 12:30

Kilis’in Elbeyli İlçesi’nde, Suriye sınırındaki hudut karakolunda görevli uzman çavuş, tartıştığı astsubayı tabancayla öldürdü. Gözaltına alınan cinayet zanlısı, askeri savcılığa sevk edildi.

Haberin Devamı

Olay, gece geç saatlerde Suriye sınırında olan ve daha önce IŞİD militanları ile girilen çatışmada şehit olan astsubay Yalçın Nane’nin adının verildiği Şehit Yalçın Nane Hudut Karakolu’nda meydana geldi. Karakolda görevli astsubay Murat Topçu ile uzman çavuş H.K. arasında tartışma çıktı. Kısa sürede büyüyen tartışmanın ardından astsubay Topçu, karakoldaki odasına gitti. Ancak, Astsubay Topçu’nun peşinden giden uzman çavuş H.K. burada devam eden tartışma sırasında öfkelenerek üzerindeki beylik tabancasını çıkararak ateşledi.

Sınır karakolunda rütbeli cinnet


Vücuduna isabet eden kurşunlarla ağır yaralanan Astsubay Topçu, karakola çağırılan ambulansla Kilis Devlet Hastanesi’ne götürülürken yolda yaşamını yitirdi.

ZANLI GÖZALTINA ALINDI

Eşi hamile olan astsubay Topçu’nun cenazesi, Kilis’te yapılan incelemenin ardından otopsi için Gaziantep Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı. Topçu’nun cenazesinin yapılacak otopsisinin ardından memleketi Giresun’a gönderileceği kaydedildi.

Haberin Devamı

Gözaltına alınan H.K, Elbeyli Jandarma Komutanlığındaki işlemlerinin ardından askeri savcılığa sevk edildi.

DOĞACAK KIZINI GÖREMEDİ

KİLİS Şehit Yalçın Nane Hudut Karakolu’nda görevli uzman çavuş H.K.’nın silahla vurarak öldürdüğü Astsubay Üstçavuş Murat Topçu’nun Giresun’daki ailesi, acı haberle yasa boğuldu.

Astsubay Topçu’nun Çiçekli Köyü’nde yaşayan ailesine olay, öğle saatlerinde bildirildi. Acı haberi alan aile yasa boğuldu, 8 aylık hamile eşi Pembe Topçu ile annesi Ümmühan Topçu hastaneye kaldırıldı. Köydeki evlerinin önündeki taziye çadırında başsağlığı dileklerini kabul eden baba Şirin Topçu ile astsubayın kardeşi Dursun Topçu’nun da çok üzgün oldukları görüldü.

EŞİ VE DOĞACAK KIZIYLA KİLİS’E GİDECEKTİ

Özel bir dersanede matematik öğretmenliği yapan ve kısa süre sonra kız bebek dünyaya getirmesi beklenen Pembe Topçu’nun hastanede gözetim altında tutulduğunu belirten yakınları, Astsubay Murat Topçu’nun 20 gün sonra gelerek, doğumdan sonra eşini ve kızını alarak Kilis’e gitmeyi planladığını anlattılar.

Haberin Devamı

Bu arada, akşam saatlerinde Ordu-Giresun Havalimanı’na getirilecek olan Astsubay Topçu’nun cenazesi gece Giresun Prof.Dr. İlhan Özdemir Devlet Hastanesi morguna konulacak. Astsubay Topçu, yarın Çiçekli Köyünde öğlen kılınacak namazın ardından aynı yerde toprağa verilecek. - Hakan KABAHASANOĞLU/ GİRESUN, (DHA)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!