Sınır duvarı, yangınları da önleyecek

Güncelleme Tarihi:

Sınır duvarı, yangınları da önleyecek
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2017 11:07

Sınır duvarı, yangınları da önleyecek

Haberin Devamı

KAHRAMANMARAŞ Orman Bölge Müdürü Alpaslan Altındaş, sınıra inşa edilen duvar bittikten sonra Suriye'den Türkiye'ye yangın geçme riskinin azalacağını söyledi.
Bölge Müdürü Altındaş, Hatay'ın Arsuz İlçesi'nde yangınlarla mücadele konulu bilgilendirme toplantısına katıldı. Bölgedeki yangınlara Samandağ ve Yaylada ilçelerinde konuşlu ekipler ile  müdahale edildiğini belirten Altındaş, 520 işçi, 47 arazöz, 18 su tankeri, 27 ilk müdahale aracı, 8 dozer, 5 greyder ve 5 treylerin görev yaptığını anlattı. Altındaş, Arsuz ve Dörtyol ilçelerindeki bir helikopter ile Adana'daki bir amfibik uçağın da havadan müdahale gücünü oluşturduğunu ifade etti. Gerektiğinde hava araçlarını kullanarak yangınlara etkin şekilde müdahale ettiğini kaydeden Müdür Altındaş "Teknolojinin son imkanlarını kullanarak orman yangınlarına hem havadan hem de karadan müdahale ediyoruz. Şu an sınırda duvar çalışmaları devam ediyor. Duvar bittikten sonra Suriye'den bizim tarafımıza yangın geçme riski azalacak" diye konuştu.
YILDA 200 YANGIN 
Bölgede yılda ortalama 200 yangının çıktığını belirten Altındaş, bunların yüzde 20'sinin ihmal ve dikkatsizlik, yüzde 7'sinin kasıt, yüzde 5'inin yıldırım düşmesi, yüzde 1'inin kaza ve yüzde 67'sinin de doğrudan insan faktöründen kaynaklandığını anlatarak şöyle devam etti:  
"Ocak ayından bu yana bölgede 105 yangın yaşandı. Bu yangınlarda yaklaşık 90 hektar alan zarar gördü. Bölgedeki 105 yangının 90'ı Hatay ilinde meydana geldi. Geçtiğimiz yıl bölgemizde çıkan 232 yangında 315 hektar alan zarar gördü. Yanan alanlar aynı yıl içerisinde yeniden ağaçlandırıldı." 
Toplantıya, Hatay Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, Arsuz Kaymakamı Musa Sarı, Kahramanmaraş Orman Bölge Müdürlüğü Orman Yangınları Müdahale Şube Müdürü Muzaffer Ketmen, Antakya Orman İşletme Müdürü Ömer İnal da katıldı.

Ufuk AKTUĞ/İSKENDERUN(Hatay),(DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!