Sınıfta eğitim sahada denetim

Güncelleme Tarihi:

Sınıfta eğitim sahada denetim
Oluşturulma Tarihi: Mart 20, 2017 15:50

EGO Genel Müdürlüğü, bünyesinde çalışan otobüs şoförleri ile Özel Toplu Taşıma Aracı(ÖTA) ve Özel Halk Otobüsü sürücülerine eğitim veriyor.

Haberin Devamı

Eğitimlerde sürücüler, psiko-teknik testler ile psikiyatrik muayenelerden geçiriliyor. Uluslararası geçerliliğe uygun olarak hazırlanan testlerlerle toplu taşıma hizmetinin belirli standart ve kalitede olması amaçlanıyor. EGO’ya bağlı “Psiko-Teknik ve Eğitim Merkezi” aracılığıyla gerçekleştirilen testler sonucunda, sürücülük mesleği için yeterli olan şoförler toplu taşımada hizmet vermeye hak kazanıyor.

GEREKİRSE RUHSAT İPTAL EDİLİYOR

EGO yetkilileri, eğitimlerin yanı sıra ÖTA ve ÖHA’ların görevdeyken de denetlendiğini belirterek şu bilgileri verdiler:
“ÖTA ve ÖHO araç ve şoförleri, EGO tarafından denetimlerle sürekli kontrol altında tutuluyor. Denetimlerde; ÖTA ve ÖHO’ların kendi güzergahlarında çalışıp çalışmadığı, araç şoförünün uygunluğu ve belgeleri, ücretsiz yolcu binişlerine riayet edip etmedikleri, hız ve trafik kurallarına uyup uymadığı, yolculara davranışları, kayıtsız personelin çalışıp çalışmadığı kontrol ediliyor. Ayrıca toplu taşıma hizmeti alan yolcuların şikayetleri, Ceza Komisyonu’na rapor ediliyor. Şikayeti araştıran Komisyon, sözleşme kapsamında çıkan sonuca göre gerekli cezai veya farklı işlemi uyguluyor. Ancak toplumun öz değerlerine aykırı tutum ve davranışlara karşı uygulanan ceza ve yaptırımlar en üstte tutularak; bu işleticilerin işletme ruhsatı iptal ediliyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!