Sınıf arkadaşını bıçaklayana 6 yıl hapis

Güncelleme Tarihi:

Sınıf arkadaşını bıçaklayana 6 yıl hapis
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2017 10:26

Sınıf arkadaşını bıçaklayana 6 yıl hapis

Haberin Devamı

Hümeyra PARDELİ/ERZURUM, (DHA) - ERZURUM'da bir lisede tenefüs arasında sınıf arkadaşını bıçakla ağır yarayalan 17 yaşındaki M.C., tutuklu yargılandığı 1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan 6 yıl 5 ay 23 gün hapis cezasına çarptırıldı. Ölümden dönen Eray Yener'in babası Erol Yener ise, oğlunun psikolojisinin bozulduğunu ve aynı okula gitmek istemediğini belirterek, "Evimizin yakınındaki bir okula Eray'ın nakli yapılsın, eğitimi yarım kalmasın" dedi.
Olay, 14 Ekim 2016 günü merkez Palandöken İlçesi'ndeki bir lisede meydana geldi. Lise ikinci sınıf öğrencisi Eray Yener, ilk ders sonrası teneffüste sınıf arkadaşı M.C. tarafından okul dışına götürüldü. M.C., küfrettiği iddiasıyla Eray Yener'i karın bölgesinden defalarca bıçaklayarak kaçtı. Yaralı haliyle okula kadar giden Eray Yener, ambulansla Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. Ameliyata alınan ve hayati tehlikesi olan Eray Yener, 3 gün yoğun bakımda kaldı. Aynı gün gözaltına alınan M.C. ise 1'inci Sulh Ceza Hakimliği tarafından tutuklandı. M.C., hakkında 1'inci Ağır Ceza Mahkemesinde 'adam öldürmeye teşebbüs' suçundan dava açıldı.
YAŞ KÜÇÜKLÜĞÜ VE İYİ HAL İNDİRİMİ
1'nci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen karar duruşmasında M.C., bir anlık öfke ile arkadaşını yaraladığını söyledi. M.C. kasten öldürmeye teşebbüs suçundan önce  ömürboyu hapis cezasına mahkum edildi. Eylemin teşebbüs aşamasında kaldığını dikkate alan heyet cezayı 14 yıla düşürdü. Sanığın yaşının 18'den küçük olması nedeniyle ceza 9 yıl 4 aya indirildi. M.C.'nin davranışlarını yönlendirme kabiliyetinin kısmen azalması nedeniyle ceza 7 yıl 9 ay 10 güne düşüren mahkeme, iyi hal indirimi de uygulayarak suça sürüklenen çocuk sanığı 6 yıl 5 ay 23 gün hapis cezasına mahkum etti. Heyet, M.C.'yi bıçak taşıma suçundan da 2 ay 22 gün hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme bu suçta hükmün açıklanmasını 5 yıl süre ile geri bıraktı. M.C.'nin hükümle birlikte tutukluluk halinin devamına karar verildi.
'ERAY'IN OKULU DEĞİŞTİRİLSİN' TALEBİ
Halen yaşadığı tramva nedeniyle psikolojik tedavi gören Eray Yener ise bıçaklandığı okuluna gitmek istemiyor. Eray'ın TEOG puanının düşük olması nedeniyle evlerine çok uzak olan başka liselere nakil yapılabildiğini belirten baba Erol Yener şunları söyledi:
"Sizin çocuğunuz böyle bir olay yaşasa yine aynı okula gönderir misiniz? M.C. ifadesinde söyledi, olayın yaşandığı hafta bıçakla okula girmiş. Okullardaki tedbirsizliklerin bir an önce son bulmasını istiyoruz. Rize'de de benzer olay yaşandı. Benim oğlum mucize eseri hayatta kaldı. Bağırsakları dışarıda hastaneye yetiştirildi ve 50 dikiş atıldı. Yetkililer sesimizi duysun ve evimizin yakınındaki bir okula Eray'ın nakli yapılsın, eğitimi yarım kalmasın."
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!