Singapurlu piyanist Shaun Choo'dan Gümüşlük'te unutulmaz konser

Güncelleme Tarihi:

Singapurlu piyanist Shaun Choodan Gümüşlükte unutulmaz konser
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 16, 2018 10:38

Singapurlu piyanist Shaun Choo'dan Gümüşlük'te unutulmaz konser

Haberin Devamı

MUĞLA'nın Bodrum ilçesinde, bu yıl 15'incisi düzenlenen Uluslararası Gümüşlük Klasik Müzik Festivali kapsamında, Singapurlu piyanist Shaun Choo, Antik Taş Ocağı'nda konser verdi. Birçok uluslararası ödülün sahibi olan piyanist Choo, konserin sonunda sanatseverler tarafından uzun süre ayakta alkışlandı.

Notre Dame de Sion Fransız Lisesi işbirliği ile gerçekleştirilen konserde, Singapurlu genç piyanist Shaun Choo, programına Johann Sebastian Bach/Ferruccio Busoni imzasını taşıyan, 'Chaconne in D minor' adlı eserle başladı. Ardından Joseph Haydn'in, 'Sonata in C minor, HobXVI, 20' adlı eserini seslendiren Choo, daha sonra Claude Debussy'den, 'L'Isle Joyeuse' ve Nikolai Kapustin'ten, 'Concert Etude, no. 3 Toccatina' adlı yapıtları seslendirerek programının ilk bölümünü tamamladı.

Choo, gecenin ikinci yarısına, Ferruccio Busoni'nin, '10 Variations on Chopin's Prelude' adlı eseriyle başladı. Daha sonra Frederic Chopin'den, 'Scherzo no. 2 in B flat minor Op. 31' ve 'Ballade no. 4 in F minor, Op. 52' adlı eserleri seslendiren genç virtüöz, programın kapanışında kendisine ait bir besteye de yer vererek, 'Rondo Fashionisto' adlı yapıtla geceye veda etti. Ancak seyircinin yoğun alkışlarıyla tekrar sahneye gelen Choo, yine kendisine ait bir eserle bis yaptı. Gecenin sonunda genç piyanist ayakta alkışlandı.

Shaun Choo, geçen yıl Uluslararası İstanbul Orchestra'Sion Piyano Yarışması'nda birincilik ödülüne layık görülmüştü.

Nilüfer DEMİR / BODRUM (Muğla), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!