Sinemanın yıldızları Ankara'da buluşuyor

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın yıldızları Ankarada buluşuyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Anakara Uluslararası Film Festivali'nin 1 Mayıs'ta Kızılırmak Sineması'nda gerçekleşecek açılışı, yıldız yağmuruna sahne olacak. Festivalin çağrısına olumlu yanıt veren çoğunluğu Türk sinemasına emek vermiş sanatçılar Sezer Sezin, Lale Oraloğlu, Muhterem Nur, Hülya Koçyiğit, Tanju Gürsu, Güzin Özipek, Eşref Kolçak, Ekrem Bora, Göksel Arsoy ve Ediz Hun açılışta Başkent seyircisi ile buluşacak.

Çok sayıda önemli yapımın izleyiciye ulaşacağı gösteriler arasında Kieslowski, Pasolini ve Gothar'ın filmleri dikkat çekiyor. Pasolini filmleri için Kızılırmak Sineması'nda bir gala gösterimi de gerçekleştirilecek. Gösterimde, Mamma Roma isimli film izleyiciye sunulacak.

Festivalin Türk filmleri arasında gerçekleşen Ulusal Uzun Film Yarışmasında Barış Pirhasan'ın, Usta Beni Öldürsene, Ersin Pertan'ın, Kuşatma Altında Aşk, Zeki Demirkubuz'un Masumiyet, Tunca Yönder'in Çökertme, Nuri Bilge Ceylan'ın Kasaba, Fatih Arslan'ın İnsan Kurdu, Ferzan Özpetek'in Hamam, Canan Evcimen İçöz'ün Solgun Bir Sarı Gül, Fide Motan'ın Yanlış Saksının Çiçeği isimli filmleri dereceye girmeye çalışacak. Festival 10 Mayıs'ta Bilkent Otel'de gerçekleşen törenle son bulacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!