Sinemanın yeni adresi

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın yeni adresi
Oluşturulma Tarihi: Ekim 01, 2008 00:00

D-Smart’ta 24 saat kesintisiz film yayını yapan SinemaTV, SinemaTV2 ve SinemaTV aile kanalları büyük ilgi görüyor. SinemaTV Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Oflaz, hem kanalın bayram sürprizlerini hem de yakında ekrana getirecekleri dev yapımları açıkladı.

 Temmuz ayında D-Smart’ta yayına başlayan Sinema TV ailesi iyice genişledi değil mi?

- SinemaTV kanalları, Hollywood, dünya ve Türkiye sinemalarının seçkin filmlerini ekranlara getiren, kanal ailesi olarak D-Smart’ta sırasıyla 5., 6. ve 7. kanallarda yayında. "Türkiye’de sinemasız ev kalmayacak" sloganıyla yayına giren SinemaTV’ye 1 Ağustos’ta "En iyiler ikinci bir şansı hak eder!" sloganıyla SinemaTV 2 ve 16 Eylül’de "Bir arada olmaktan keyif alma zamanı" sloganıyla SinemaTV aile de katıldı. Çok yakında açılacak olan SinemaTV HD, SinemaTV kanallarının ana misyonuyla iyi filmleri HD kalitesiyle izleme olanağını sunacak.

n Bu kanalların birbirinden farkları neler olacak?

- SinemaTV, kendine özgü altı farklı kuşağıyla birbirinden ilginç ve iddialı yapımlar, Oscar, Golden Globe ve Cannes Film Festivali ödüllü yüzlerce filmiyle SinemaTV kanallarının ana kanalı. SinemaTV 2’de SinemaTV’de kaçırdığınız filmleri izleyebiliyorsunuz. Bu sayede, SinemaTV ve SinemaTV 2 ile izleyeceğiniz film sayısı, seçenek şansıyla beraber artıyor. SinemaTV aile’de ise aile, gençlik ve komedi gibi türlerle beraber animasyonların olduğu bir paket sunuyoruz izleyicilerimize. Bu kanalda da insanların ailecek izleyebilecekleri kaliteli yapımlara yer veriyoruz.

ÜÇ KANAL AYDA 20 YTL

n İzleyicilerin bu kanallara ilgisi nasıl? Üyelik sayısı hakkında bilgi verebilir misiniz?


- SinemaTV kanallarımıza açıldığı günden beri giderek artan bir ilgi var. Eylül 2008 itibariyle üye sayımız 52 bin 500’e ulaştı.

n Bu üç kanalın fiyat tarifesi nedir?

Fiyatlarımızı Türkiye şartlarına göre çok uygun tuttuk. Bugün dört kişilik bir ailenin bir filmi sinemada izleme masrafı sadece bilet fiyatı olarak 40 milyonu aşıyor.

SinemaTV, SinemaTV 2 ve SinemaTV aile olarak toplam üç kanal, "D-Smart Sinema Paketi" ismi altında yıllık 120 YTL, aylık ise 20 YTL.

n Gelecekte kanallarınızda gösterime sokacağınız bazı filmlerin isimlerini şimdiden verebilir misiniz?

- Jet Li’nin son filmi "Warlords", "Dünyanın Merkezine Seyahat", "Miami Vice", "The Fast and Furious: Tokyo Drift", "Mongol", "Hairspray", "Rogue", "Awake", "Next", "Garfield: The Fun Fest", "Over Her Dead Body", "Mr. Magoruim’s Wonder Emporium", "Winx Club" ve "The Holiday" gibi vizyonda büyük iş yapan yapımları gösterime sokacağız. Tabi bunlar öne çıkanlar, TV’de ilk kez gösterilecek daha yüzlerce filmimiz var. Biliyorsunuz son dönemde birçok yerli film, gişe hasılatı açısından dev Hollywood yapımlarını geride bıraktı. Birçok yeni çekilmiş yerli filmi de kanallarımızda ekranlara getireceğiz. Çok iddialıyız, dünyanın en iyi film kanallarını yapacağız. Zaten hedefimiz başka ülkelerin platformlarında da yer almak ve birçok ülkede izlenebilmek.

n Peki, Sinema TV kanallarının, diğer sinema kanallarından farkları neler?

- Rakiplerimizden en büyük farkımız; izleyicilerimizin Hollywood’un büyük stüdyolarının yanı sıra bağımsız stüdyoların da güçlü filmlerini izleme şansına sahip olmaları. Dünyada sinemaya çıkmış ama Türkiye’de gösterime girmeyen, DVD’si çıkmamış bağımsız yapımlara çok önem veriyoruz. Bağımsız filmlerin birçoğu Türk izleyicisiyle sadece bizim sayemizde buluşacak. Türk toplumunun bir arada film izleyebileceği bir kanala, SinemaTV aileye sahibiz. Türk seyircisinin film içerisinde tek bir reklam kuşağını beğeneceğini ön görmüştük. Şu an 4-5 dakikalık reklam kuşağıyla filmlerimizi yayınlıyoruz. Aldığımız tüm yorumlar ve geri dönüşümler bu konuda öngördüğümüzün olumlu sonuç verdiği yönündedir. Görüntü kalitesinde daha da iyi olabilmek adına Türksat’ın yeni hizmete aldığı 3A uydusundan daha geniş banttan yayına geçeceğiz. Uydunun son hazırlıklarını bekliyoruz.

n Bir-iki yıl içerisinde üyelik sayısındaki hedefiniz nedir?

- En yakın hedefimiz kısa süre içinde üye sayımızı tek rakibimizin belirtmiş olduğu 250 bine ulaştırmak. Uzun vadede planımız ise sloganımızda belirttiğimiz gibi "Türkiye’de sinemasız ev kalmayacak" diyoruz.

n D-Smart, Sinema TV kanallarıyla birlikte iyice yükselişe geçecek galiba...

- Evet, D-Smart lansmanının yapıldığı ilk günden beri cazip kanallarıyla hedeflediği üye sayısına ulaşmıştır ve olağanüstü bir süratle de büyümektedir. SinemaTV kanallarının yer aldığı Sinema Paketi ile D-Smart’ın üye sayısına mutlaka bizimde katkımız oldu. D-Smart platformunda yer alarak SinemaTV kanallarını hedeflediğimiz rakamlara çok daha hızlı şekilde ulaştıracağımıza eminiz.

n Bayramda da D-Smart izleyicilerinize bir sürpriziniz var değil mi?

- Evet, bayramın ilk günü SinemaTV, SinemaTV2 ve SinemaTV aile kanalları ücretsiz yayın yaptı. Bu yayınımıza bugün de devam ediyoruz. Amacımız hem izleyicilerimize bir bayram hediyesi sunmak hem de Sinema TV kanallarını izleyemeyenlere tanıtmak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!