Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Güncelleme Tarihi:

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri
Oluşturulma Tarihi: Nisan 08, 2016 15:55

Sinema dünyası birbirinden önemli karakterlere ev sahipliği yaptı. Unutulmayanlar arasına sahtekarlıklarıyla girenler de oldu. Bu listede sinemanın en iyi 7 sahtekarı ve filmlerini bir araya getirdik.

Haberin Devamı

İzlediğimiz filmlerde en iyi kalplisinden en canisine kadar sayısız karakter var. Dışarıdan iyi olarak görünseler de içlerine yaklaştığunda bambaşka bir dünyaları var sahtekar grubuna dahil olan karakterlerin... Sahtekar karakterlerin akla ilk gelen tiplemeleri dolandırıcılar ve hırsızlar. Fakat bu grup içine yalancılar, psikopatlar, sosyopatlar, manipüle etmekte usta olmuş karakterleri de dahil etmek gerekir. Gerçek hayatta uzak durulması gereken beyaz perdeye konu olmuş en iyi 7 sahtekar bu listede.

 

1. ROGER VERBAL KİNT / OLAĞAN ŞÜPHELİLER - 1995

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Haberin Devamı

Bryan Singer'ın kamera arkasına geçtiği kült film Olağan Şüpheliler (The Usual Suspects)'in unutulmayan karakteri Roger Kint, sinemanın en ünlü sahtekarlarından. Kevin Spacey (Verbal) küçük bir dolandırıclık yapmış olsa da, izleyiciyi büyük bir soygun yaptığına dair ikna ediyor. Roger'ın anlatımının güçlü olması, filmi ve karakteri klasik yapan nedenlerden.

 

2. ELIZABETH LIPP / TOPKAPI - 1964

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Melina Mercouri, insanları manipüle etme yeteneğiyle sinemanın en iyi sahtekar karakterlerinden biri olan Elizabeth Lipp olarak çıkıyor. Elizabeth, İstanbul seyahatinde Topkapı sarayına uğrar ve Sultan Mahmut'un mücevherlerine tutulur. Dolandırıcı sevgilisi ve bir kaç ortak ile, mücevherleri çalmak için planlar yapar.  Hikayenin geri kalanı ise oldukça trajikomik bir hal alır.

 

3. JORDAN BELFORT / PARA AVCISI - 2013

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Leonardo DiCaprio'nun Oscar'ı en çok hak ettiği karakter olarak da bilinir kendisi. Belfort, Amerikan rüyasını tatmak isteyen ve hayallerini bu yönde kuran biriydi. Bu rüyaya değersiz stokların yapay yollardan değerini arttırıp, büyük karlar ile satarak, müşterilerini kazıklayarak erişmişti. Bu deneyim 36 yıllık hapse dönüşse de, Jordan Belfort hapis sonrası motivasyonel konuşmacı olarak kendisine bir iş bulmuştu.

 

Haberin Devamı

4. DANNY OCEAN / OCEANS'S ELEVEN - 1960 & 2001

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

1960 yılında vizyona giren yapımda yer alan Frank Sinatra ve 2001'de vizyona giren George Clooney'nin canlandırdığı Danny Ocean karakteri, iki ayrı jenarasyonu karizması ve kurnazlığı ile etkilemeyi başarmıştı. Sinema tarihinin gördüğü en başarılı soygunculardan olan karakter 160 milyon dolar çalıp sadece 3 ay kadar hapis yatacak en başarılı soygunculardandır.

 

5. WANDA GERSHWITZ / WANDA ADINDA BİR BALIK- 1988

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Her şey mücevherler için diyen bir karakter Wanda Gershwitz! Başarılı bir soygunun sonrasına odaklanan film, Oscar ve BAFTA ödüllerine layık görülmüştü. Filmin geneline nazaran tek yıldız vardı o da Wanda Gershwitz karakteriydi. Wanda, soygundaki mücevherlere ulaşmak için soyguna dahil olan herkesi tuzağa düşünmekten çekinmiyordu. Jamie Lee Curtis tarafından canlandırılan karakter kadınların ne denli mücevher düşkünü olduğunu gösteriyordu.

 

Haberin Devamı

6. FRANK ABAGNALE / SIKIYSA YAKALA- 2002

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Yine Leo! Sahtekar karakterlerin çokça ekmeğini yiyen isimlerin başında geliyor. Yaşanmış bir hikayeden yola çıkılarak perdeye aktarılan filmde DiCaprio, Frank karakterini canlandırıyor. Tarihin en ünlü sahtekarları arasında yer alan Frank, ergen yaşlarda olmasına rağmen sahte çekler ile 2.8 milyon dolar gibi devasa rakam çalmıştır. O kadar profesyoneldir ki, yakalandıktan sonra FBI'ya danışmanlık yapar.

 

7. ALICE / CLOSER - 2004

Sinemanın en sahtekar 7 karakteri

Natalie Portman'ın canlandırdığı Alice karakteri her ne kadar dolandırıcılık yapıp para çalmasa da, kendisine sahte bir kimlik oluşturarark 4 yıllık uzun bir ilişki yürütebiliyor. Film boyunca düşündükleri ve hissetikleri ne derece Alice'i yansıtıyor merak ediyor seyirci. Jude Law'ın canlandırdığı Dan karakterinin gözünden bakılacak olursa, 4 sene boyunca birlikte vakit geçirdiğiniz sevgilinizin bile ismini doğru bilmiyor oluşunuz, ilişkinin ne denli gerçek olduğunu sorgulatıyor olmalı. Jane belki hırsızlık yapmıyor ancak sevgililerine verdiği hasar paha biçilemez.

 

Haberin Devamı

sinemajor.com Tarafından hazırlanmıştır.

BAKMADAN GEÇME!