Sinema dolu günler başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sinema dolu günler başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 2016 09:59

Sinema dolu günler başlıyor

Haberin Devamı

 

ADANA Büyükşehir Belediyesi'nce bu yıl 19 - 25 Eylül tarihleri arasında düzenlenecek 23'üncü Uluslararası Adana Film Festivali'nde tüm hazırlıklar tamamlandı. Onlarca sinemacının katılımıyla gerçekleştirilecek festivalde 12 film, en iyi seçilmek için yarışacak. Festivalde 250 film, 636 gösterimle 4 merkezde sinemaseverlerle buluşacak.
ÖZEL GÖSTERİMLER VAR
Bu yıl adındaki 'Altın Koza' ibaresi çıkarılan ve büyük bir heyecanla beklenen festivalin gösterim programı belli oldu. Festivalde yarışacak 12 film için kentte özel gösterimler gerçekleştirilecek. Festivalde 250 film, Cinemaximum, Ariplex, Avşar Sineması ve Belediye Tiyatro Salonu'nda 636 gösterimle izleyici karşısına çıkacak. Festivalin yarışma bölümünde yer alan filmlerin gösterimine, film yönetmen ve oyuncuları da katılacak. İzleyiciler filmleri, film ekibiyle birlikte seyretmenin heyecanını yaşayacak.

SANAT DOLU ETKİNLİKLER
Festival programında, film gösterimlerinin yanı sıra, atölye çalışmaları, söyleşiler ve sergiler de var. Ulusal Öğrenci Filmleri Yarışması, Akdeniz Ülkeleri Kısa Film Yarışması ve Adana Konulu Senaryo Yarışması'nda da filmler yarışacak. Festivalin Onur Ödülleri bu yıl tiyatrocu Ayla Algan, sinema oyuncusu Murat Soydan ve bir çok öyküyü kaleme alan yazar Osman Şahin'e verilecek. Festivalde ayrıca 'Adana Konulu Senaryo Yarışması' yapılacak.

ULUSAL YARIŞMA FİLMLERİ
Festivalin en önemli ayağı olarak gösterilen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nda Erhan Tuncer'in 'Ağustos Böcekleri ve Karıncalar', Mehmet Can Mertoğlu'nun 'Albüm', Kıvanç Sezer'in 'Babamın Kanatları', Handan Öztürk'ün 'Bana Git De', Hiner Saleem'in 'Dar Elbise', Çağdaş Çağrı'nın 'Geçmiş', Yüksel Aksu'nun 'İftarlık Gazoz', Reha Erdem'in 'Koca Dünya', Güven Beklen'in 'Mehmet Salih', Çağan Irmak'ın 'Nadide Hayat', Derviş Zaim'in 'Rüya' ve Cemil Ağacıkoğlu'nun 'Tarla' adlı eserleri mücadele edecek.

BÜYÜK TÖREN 24 EYLÜL'DE
Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması'nın jüri başkanlığını ünlü yönetmen ve senaryo yazarı Tayfun Pirselimoğlu yapacak. Jüride ayrıca yönetmen Emin Alper, görüntü yönetmeni Türksoy Gölebeyi ve oyuncular Hatice Aslan ve Muhammet Uzuner yer alacak. Festivalde ödüller, 24 Eylül'deki ödül töreni ile sahiplerini bulacak. Çukurova Üniversitesi Kongre Salonu'ndaki tören, saat 20.00'de başlayacak. Sunuculuğunu Ceyda Düvenci ve Cem Davran'ın yapacağı törende ünlü sanatçı Zuhal Olcay, Selim Atakan'ın piyanosu eşliğinde bir dinleti sunacak. Geçen yıl yapılmayan geçit korteji bu yıl da düzenlenmeyecek.

Yusuf BAŞTUĞ/ ADANA, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!