Sinema Burada başlıyor

Güncelleme Tarihi:

Sinema Burada başlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2017 16:27

Sinema Burada başlıyor

Haberin Devamı

İZMİR Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde, İZFAŞ tarafından düzenlenen Sinema Burada Festivali’nin 17'ncisi yarın başlıyor. Festivalde Lale Belkıs ile Aytaç Arman’a Onur Ödülü verilirken; genç sanatçılar Öykü Karayel ve Rıza Kocaoğlu ise Başarı Ödülü alacak.

İsmet İnönü Sanat Merkezi’nde yapılacak festivalde, 13'ü uzun 6'sı kısa metraj film olmak üzere toplam 19 film izlenebilecek. İzleyiciler festivalin son gününde ise, ilk defa yapılacak olan uluslararası bir gala gösterimine de katılabilme imkanı bulacak. Festival 27 Ağustos Pazar gününe kadar sürecek.

Bant Mag yöneticiliğinde hazırlanan “100 İllüstrasyonla Türk Sinemasının 100. Yılı Sergisi", fuar süresince İzmir Sanat Merkezi'nde sergileniyor. Oyuncu İrem Altuğ, 24- 25 Ağustos tarihlerinde saat 16.00 ile 18.00 saatleri arasında İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştireceği ‘Oyunculuk Atölyesi’nde, oyunculuk teknikleri, kamera önünde rahatlık, konsantrasyon ve doğallık gibi eğitimler verecek. Festivalde çocuklar için Türkiye'nin ilk kukla filmi Rimolar Zimolar: Kasaba'da Barış filmi gösterilecek. Film sonrasında yapılacak olan kukla animasyon atölyesi ile filmi izleyen çocuklar film kahramanlarına yeni kuklalar ve yeni bir hikaye tasarlayıp  stopmotion tekniği ile kısa bir animasyon filme imza atacak. Eğitmen Deniz Öcal tarafından yapılacak atölye, 25 Ağustos tarihinde İzmir Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!