Sinema baskınına tanık olanlar anlatıyor

Güncelleme Tarihi:

Sinema baskınına tanık olanlar anlatıyor
Oluşturulma Tarihi: Haziran 24, 2016 10:47

Almanya’yı korkutan sinemada rehin olayında saldırgan polis kurşunuyla can verdi. Olayın görgü tanıkları, sıradışı olayın etkisinden kurtulamadıklarını anlattılar.

Haberin Devamı

Mannheim kenti yakınlarındaki Viernheim kasabasında önceki gün, Rhein Neckar adlı alı veriş merkezinde faaliyet gösteren sinema kompleksi Kinopolis’te yaşanan silahlı baskının yankıları sürüyor. Silahlı saldırı ihbarının ulaşmasından kısa bir süre sonra AVM’ye ulaşan emniyet birimleri geç saatlere kadar olay yerini yaya ve araç trafiğine kapatırken, saldırı sırasında AVM ve yakınlarında olanlar yaşadıkları travmayı atlatamadı.

50’DEN FAZLA POLİS ARACI GELDİ

Silahlı saldırının gerçekleştiği Kinopolis’e cephe evlerden birinde oturan Sueda Koçbay, “Birden bire ortalık polis arabalarıyla doldu. 50 polis aracından fazlaydı. Aynı anda helikopterler, özel birimler de geldi. Sinemadan bağırışmalar sokağa kadar geliyordu. Polis AVM’nin girişini kapatıp bizi yoldan uzaklaştırdı. Ancak akşam üzeri evden çıkabildik” dedi.

Haberin Devamı

Sinema baskınına tanık olanlar anlatıyor

İÇLERİNDE ARKADAŞIM DA VARDI

Saldırganın Alman olduğunu tahmin ettiğini kaydeden Olcay Ulusçıl, olay sırasında sinemanın önünde olduğunu söyledi. Saldırganın nereden geldiğini görmediğini kaydeden Ulusçıl, “Saldırgan bir kasaya, bir sinema koltuklarında oturanların yanlarına gidip başına silah dayadı. ‘Kaçmaya çalışırsanız sizi vururum’ demişti. Arkadaşım da içlerindeydi. Bizi sivil polisler dışarı yönlendirdi. Hemen sonra da polis baskın yaptı. Çok ürkütücü bir durumdu. Arkadaşım için çok endişe ettim” diye konuştu.

Sinema baskınına tanık olanlar anlatıyor

DEHŞET VERİCİ BİR DURUM

AVM’de ayakkabıcıda çalışan Omerto Cavallo, önce bağrışmalara bir anlam veremediğini kaydetti. AVM yöneticilerinin kendilerinden sebep söylemeden dükkanlarını kapatmalarını ardından da Karlstadt önünde toplanmalarını istediklerini kaydeden Cavallo yaşadıklarını şöyle anlattı:

“Madem böyle bir tehlikeli bir durum vardı neden meydanda topladılar anlamadım. Bizi pekala AVM’nin arkasına yönlendirebilirlerdi. Giriş çıkışlar kapatıldığı için uzun gidemedim. Umarım bir daha böyle bir olay yaşamayız. Dehşet verici bir durum.”

Haberin Devamı

Sinema baskınına tanık olanlar anlatıyor

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!