Sinema

Güncelleme Tarihi:

Sinema
Oluşturulma Tarihi: Ekim 21, 2010 20:57

Haberin Devamı

KOMEDİ / FANTASTİK AMCAM ÖNCEKİ HAYATLARINI HATIRLIYOR

Boonme Amca öbür dünyadan bildiriyor

Uncle Boonmee Who Can Recall His Past LivesYön: Apichatpong WeerasethakulOyn: Thanapat Saisaymar, Jenjira Pongpas, Sakda Kaewbuadee

Cannes’ın jüri başkanı, yönetmen Tim Burton’ın “Güzel, tuhaf bir rüya gibi...” dediği film, altın Palmiye kazanan ilk Tayland yapımı. Amcam Öteki Hayatlarını Hatırlıyor; spiritüel bir konuya odaklanıyor. Boonme Amca, böbrek yetmezliğinden ölmek üzeredir. Son günlerini taşradaki evinde sevdikleri ve akrabalarıyla geçirmektedir. Her şey rutin ilerlerken Boonme, bir akşam yemeğinde rahmetli karısıyla oğlunu görmeye başlar. Bundan sonra akıllara takılan, “Boonme ölmüş yakınlarıyla sohbetleri sayesinde öbür dünya hakkındaki sorulara yanıt bulabilecek midir?” sorusu olur. Film; Daha önce provokatif ve ödüllü işlere imza atan yönetmen Apichatpong Weerasethakul’un en iyi işi olarak lanse ediliyor.

Haberin Devamı

BİYOGRAFİ / DRAM SOSYAL AĞ

Facebook’un kuruluş hikayesi

The Social NetworkYön: David FincherOyn: Rooney Mara, Jesse Eisenberg, Andrew Garfield

Bu filmde, son birkaç yıldır hayatımızda önemli bir yere sahip olan Facebook’un nasıl kurulduğu anlatılıyor. Yaratıcısı Mark Zuckerberg, Harvard Üniversitesi’nde okuyan ve arkadaşları tarafından tam bir inek olarak görülen, bilgisayar dahisi, parmak arası terlik ve eşofmanla gezen biridir. Başta çok sade ve can sıkıcı görünen hayatı, aklı sürekli para kazanmaya çalışan arkadaşının fikirleriyle değişir. Yelken takımının gözdesi ikiz kardeşler, üniversitede insanların birbirleriyle tanışmasını kolaylaştıracak bir internet sitesi projesi için Zuckerberg’den yardım isterler. Her iki tarafın da fikirlerini birleştiren bu dahi çocuk, sonunda Facemash adında bir sosyal ağ kurar ve bir anda popüler olur. Bir süre sonra sitenin ismini Facebook olarak değiştirir. Daha iyi bir teknik donanım için arkadaşından bin dolar destek alır ve onu sponsor yapar. Site, adını tüm dünyaya duyurunca yelken kulübündeki kardeşler Zuckerberg’i fikir çalmaktan suçlar. Ancak Zuckerberg bunları hiç umursamaz ve rotasını Silikon Vadisi’ne çevirir. Tabii bu sırada bin dolar aldığı arkadaşını da saf dışı bırakır...

Haberin Devamı

KORKU PARANORMAL ACTIVITY 2

Gerilimde ikinci perde

Yön: Tod WilliamsOyn: Katie Featherston, Gabriel Johnson

Paranormal Activity, devam filmiyle karşımızda. Serinin ilk filminde genç bir çiftin, evlerindeki doğaüstü güçlerden kurtulmaya çalışmıştı. Düşük bütçesine rağmen ilkiyle büyük bir başarı yakalayan filmin ikincisinde, çocuklu bir ailenin başına gelen gerilim dolu olayları izliyoruz. Bu kez aile, doğaüstü faaliyetleri tespit edebilmek için evlerine kamera sistemi yerleştiriyor.

KOMEDİ AŞKA FIRSAT VER

Bir kadının 40 yaş hesaplaşması

L’age de RaisonYön: Yann SamuellOyn: Sophie Marceau, Marton Csokas, Michel Duchaussoy

Fantezi ve komedinin pişmanlık teması altında birleştiği filmde, Margaret’in kendisiyle yüzleşme hikayesi anlatılıyor. “Sevgili kendim, bugün yedi yaşıma basıyorum ve bu mektubu sana, Mantık Yaşı’nda verdiğim sözleri ve ne olmak istediğimi hatırlatmak için yazıyorum...” İşte Margaret, kendine böyle mektuplar yazan, hayatının her noktasında hakimiyeti elden bırakmamış bir kadındır. Tıpkı 40. doğum gününde aldığı bu not gibi, diğerlerini de sürekli tek tek okur. Ancak bir süre sonra geçmişte yaptığı tüm seçimlerden şüphe duymaya, hayatının doğrularını sorgulamaya başlar. Çünkü çocukken umduğu ve hayal ettiği her şeyin tam tersi olmuştur.

Haberin Devamı

KOMEDİ O KUL-HAYAL BİLE ETME

Kul Ayşe intiharı seçiyor

Yön: Adem UğurOyn: Ümit Çırak, Ceren Karaoğlan, Tanya Jaziri

Film, daha doğar doğmaz babası Selim tarafından sırf kız olduğu için öldürülmek istenen Ayşe’nin hikayesini anlatıyor. Araya giren akrabalar sayesinde babası onu öldürmekten vazgeçer ama hayatını neredeyse bir zindana çevirir. Düzenli bir işi olmayan Selim, eşinin tarlalarda çalışarak kazandığı parayla sözde geçimini sağlamaktadır. Ayşe’yi de katı kurallar ve dayakla eğitip sindirmeye çalışır. Her günü kabus gibi geçen Ayşe, okul çağına geldiğinde babası tarafından eve hapsedilir. Fakat yine çevresinin baskısıyla karşılaşır ve buna katlanamayıp Ayşe’yi okula yollar. Üniversite sınavı dönemine gelene kadar Ayşe, okulu bir kaçış noktası olarak görür, başka her şeye boyun eğer. Fakat babası onu başlık parası da isteyerek evlendirmeye çalışınca çözümü intiharı denemekte bulur...

Haberin Devamı

RAFA YENİ ÇIKANLAR

Ondineİlahların AşkıYönetmen: Neil JordanOyn: Colin Farrell, Alicja Bachleda, Alison BarryTür: Dram / RomantikSüre: 111 dak.

İlahların Aşkı, lirik ve modern bir masal gibi senaryoya sahip. Syracuse, İrlandalı bir balıkçıdır. Bir gün ağına güzel ve gizemli bir kadın takılınca hayatı değişir. Küçük kızı Annie, bu kadının büyülü bir varlık olduğuna inanmaktadır. Syracuse ise güzel kadına umutsuzca aşık olmuştur. Ancak tüm masallarda olduğu gibi mutluluk ve karanlık bu hikayede yanyana gitmektedir.

Robin Hood (2010)Yönetmen: Ridley ScottOyn: Russel Crowe, Cate BlanchettTür: Aksiyon / MaceraSüre: 140 dak.

Fransızlara karşı Kral Richard’ın ordusunda savaşan Robin Hood, Nottingham’a geri döndüğünde her şeyi değişmiş bulur. Başlangıçta kendi çıkarlarını korumak için bazı önlemler alması gerektiğini düşünür. Richard’ın boşluğundan yararlanan Nottingham Şerifi’nin acımasızlığına tanık olur. Robin ve arkadaşları, aldığı yüksek vergilerle halkı ezen lidere karşı birleşir. Bir kanun kaçağı gibi görünse de halkın gözünde kısa zamanda özgürlüğün sembolü olur.

Haberin Devamı

Nightmare On Elm StreetElm Sokağında KabusYönetmen: Samuel BayerOyn: Jackie Earle Haley, Katie CassidyTür: KorkuSüre: 95 dak.

Aynı sokakta yaşayan beş arkadaş, elinde ucu bıçaklı bahçıvan eldiveni olan korkunç bir adam görür. Zamanla bu adamın her birinin rüyalarını ele geçirdiğini fark ederler. Hayatları bir cehenneme dönüşür, çünkü uyudukları anda kabuslar görmeye başlarlar. Tek çözümleri uyumamaktır. Ancak içlerinden biri öldüğünde rüyalarının aslında gerçek olduğunun ve uyumamanın da faydası olmadığını fark ederler. Kurtulabilmek için, iç dünyalarında şimdiye kadar gördükleri en dolambaçlı kabuslardan birine dalarlar.

NineYönetmen: Rob MarshallOyn: Nicole Kidman, Penelope Cruz, Judi Dench, Daniel Day LewisTür: DramSüre: 118 dak.

Film, dikkatleri ilk önce müthiş kadrosuyla çekmişti. Konusuysa bir yönetmenin çöküş dönemine odaklanıyor. Yetenekleri ve aşk hayatı çöküntüye uğrayan yönetmen Guido, son filminin yapımından da vazgeçmek üzeredir. Sıkıntılardan kurtulmaya çalışırken, bir sürü güzel kadınla kurduğu çalkantılı ilişkiler içinde kaybolur.Metresi, karısı, ilham perisi, sırdaşı, cilveli bir muhabir, öğretici bir fahişe ve annesi ile hayatını paylaşan Guido, dibe yaklaşırken bir kurtuluşun peşindedir.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!