Sincar için on noktada önlem

Güncelleme Tarihi:

Sincar için on noktada önlem
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2017 00:48

BAKANLAR Kurulu’nun Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılan son toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Suriye ve Irak’taki son gelişmeler konusunda brifing verdi.

Haberin Devamı

TSK’nın Sincar bölgesindeki PKK yapılanmasını önlemek için yaptığı çalışmalar aktarılırken, sınır bölgesinde on noktada önlem aldığı bildirildi. Hürriyet’e değerlendirmede bulunan güvenlik kaynakları, Sincar’ın PKK’nın Türkiye’nin yakınına taşınmasına neden olacak bir bölgede olduğunu, Zaho’dan 100 km’lik, Kamışlı’dan 70 km’lik mesafede bulunduğunu anımsattı.  Türkmen ve Arapların yoğun olarak yaşadığı Sincar bölgesi, PKK’nın yeni bölgesine dönüştürülmek isteniyor. Güvenlik kaynakları, şu değerlendirmelerde bulundu:

BÖLGE ÇOK ÖNEMLİ

“Müttefiklerimiz, DEAŞ’ın bu hamlesine sessiz kalıyor. Ayn El Arab (Kobani) ve Münbiç’te (Menbiç) olduğu gibi. Sonra PYD-YPG-PKK ile işbirliği yaparak el birliğiyle buraları DEAŞ’tan alıyorlar. Ama buralara yerleştirilen insanlar, buraları terk etmek zorunda olanlar değil de, PYD-YPG-PKK’ye yakın halk kesimi oluyor ve bölgeler demografik olarak değiştiriliyor. Sincar, kritik öneme sahip bir bölge. Türkiye-Suriye-Irak üçlü sınır hattında konumu stratejik önemi haiz. Arazi genelde dağlık ve teröristler için doğal koruma sağlıyor. PKK için Kandil’in çok ötesinde kritik bir konumda. Bu nedenle PKK yapılanmasına izin verilmeyecek.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!