Sincan'a kara trenden sonra savaş uçağı kondu

Güncelleme Tarihi:

Sincana kara trenden sonra savaş uçağı kondu
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2017 10:53

Sincan'a kara trenden sonra savaş uçağı kondu

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- ANKARA'nın Sincan ilçesi kent merkezine yerleştirilen kara trenin ardından, Demokrasi Parkı'na yerleştirilen F-4 savaş uçağı vatandaşlardan büyük ilgi görüyor. Uçakla fotoğraf çekmek isteyen vatandaşlar, Demokrasi Parkı'na akın ediyor. Belediye Başkanı Mustafa Tuna, "Vatandaşlarımıza ve özellikle de çocuklara havacılık sevgisini aşılamayı hedefliyoruz" dedi.

Sincan'a yeni bir çehre kazandırmak için birçok uygulamayı hayata geçiren Belediye, daha önce İstasyon Parkı'na Manisa'nın Alaşehir İlçesi'nden TIR'larla getirilen 1941 Churchill model kara tren yerleştirdi. Sincanlıların beğenisini kazanan Kara Trenin ardından şimdi de de şehre yeni bir simge kazandırıldı. Baharın gelmesiyle beraber Sincanlıların rağbet ettiği Demokrasi Parkı'na F-4 savaş uçağı yerleştirildi. Eskişehir 1.Hava İkmal Bakım Merkezi Komutanlığı'ndan getirtilen uçak parkı daha ilgi çekici hale getirmesiyle beraber özellikle de çocuklara havacılık sevgisini aşılamayı hedefliyor.

FOTOĞRAF SEVERLERİN YENİ MEKANI

Vatandaşın dinleneceği ve iyi vakit geçireceği bir yaşam alanı olarak hazırlanan Demokrasi Parkı içinde bulunan F-4 savaş uçağı ile kent, etkileyici bir görünüm kazanıyor. Eskişehir'den getirilen uçak, dev vinçler yardımıyla parka yerleştirilerek Sincanlıların beğenisine sunuldu. Özel bir ekip tarafından Eskişehir'de sökülerek Sincan'da tekrar montajı gerçekleştirilen F-4 Savaş uçağı, 50 yıllık görev süresi boyunca birçok başarıya imza attı. Özellikle terörle mücadelede önemli görevler üstlenen savaş uçağı, vatandaşlardan büyük ilgi gördü. Uçakla beraber fotoğraf çektirmek isteyenler Demokrasi Parkına geliyor.

AMAÇ, HAVACILIĞA KARŞI SEVGİ AŞILAMAK

Belediye Başkanı Mustafa Tuna, vatandaşlarda havacılığa karşı farkındalık oluşturma hedefi taşıdıklarını belirterek, "Demokrasi timsali haline gelen parkımıza şimdi bir de simge kazandırdık. Yurt savunmamızda önemli görevler üstlenen F-4 savaş uçağı yaklaşık 3 yıldır emekliye ayrılmıştı. Eskişehir 1. Hava İkmal Bakım Merkezinden bu emekliye ayrılan uçağı alarak Sincan'a getirdik. Böylece gençlerimize havacılığa karşı bir sevgi aşılayacağız. Belki de vatansever bir gencimiz Demokrasi Parkı'nda gördüğü uçak sayesinde pilot olmak isteyecek ve bu yolda ilerleyecektir. Bizler Sincan’ı güzelleştirirken bunları da düşünüyoruz. Anıt haline dönüştürdüğümüz savaş uçağımız Sincanımıza hayırlı olsun" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!