Sincan Belediyesi'nden okullarda 15 Temmuz etkinliği

Güncelleme Tarihi:

Sincan Belediyesinden okullarda 15 Temmuz etkinliği
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2016 11:27

Sincan Belediyesi'nden okullarda 15 Temmuz etkinliği

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- SİNCAN Belediyesi, okullarda 15 Temmuz ruhunu yaşatmak için farklı bir etkinliğe imza attı. İlk olarak “Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisiö ile buluşan öğrenciler daha sonra 15 Temmuz kahramanlarını drama yöntemi ile yaşayarak canlandırdı. Duygu dolu anların yaşandığı etkinlikte öğrenciler darbe girişimini engellemenin gururunu bir kez daha yaşadı. 15 Temmuz'da millet olarak onurlu bir mücadele verildiğinin altını çizen Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Asla unutmayacağız, unutturmayacağız" dedi.

Sincan Belediyesi öğrencilerde demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi, yurt savunması ile şehitlik konularında farkındalık oluşturmaya devam ediyor. “Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisiö her hafta farklı bir okulda öğrencilerle buluşuyor. Anadolu Ajansı'nın fotoğraflarından oluşan ve 15 Temmuz darbe girişimi sırasında demokrasi mücadelesi veren kahramanların ölümsüzleştirildiği 67 fotoğraf son olarak Selahattin Akbilek Anadolu Lisesi öğrencileri için sergilendi. Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Genelkurmay Başkanlığı, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı, Boğaziçi Köprüsü ve Kızılay Meydanı'nda yaşananlara ilişkin görüntülerden oluşan fotoğrafları gören öğrenciler duygu dolu anlar yaşadı.

YAŞAYARAK CANLANDIRDILAR

15 Temmuz kalkışma hareketinin izlerini fotoğraflarla gözler önüne seren Sincan Belediyesi farklı bir etkinliğe de imza attı. Öğrenciler sergide yer alan fotoğraflardan seçtikleri bir kareyi drama yöntemi ile yaşayarak canlandırdı. Sincan Belediyesi Drama Eğitmeni Emine Koç liderliğinde gerçekleştirilen canlandırmalarla, 15 Temmuz darbe girişimi bir kez daha engellendi. Etkinlik öğrencilerin o geceyi anlatan gazete, dergi kapağı ve afiş çalışmalarıyla sona erdi. Sincan Belediyesi öğrenciler için bir yandan “Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisiönin kapılarını açarken bir yandan da FETÖ'nün darbe girişimi sırasında hedef alınan Cumhurbaşkanlığı Külliyesi, Türkiye Büyük Millet Meclisi, Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı ve Emniyet Genel Müdürlüğü'ne geziler düzenlemeye devam edecek.

UNUTMADIK, UNUTTURMAYACAĞIZ

15 Temmuz'u unutmadıklarını ve unutturmayacaklarını vurgulayan Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “Tarihe şanlı bir direniş olarak geçen bu onurlu mücadeleyi hatırlatmak hepimizin ortak sorumluluğudurö dedi. Başkan Tuna, “Özellikle geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın ve gençlerimizin demokrasi, milli birlik ve beraberlik, vatan sevgisi ile yurt savunması konularında farkındalığının artırılması noktasında elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 15 Temmuz 2016 tarihinde gerçekleştirilen menfur saldırının izlerini taşıyan yerlerin öğrencilerimiz ve öğretmenler tarafından ziyaret edilmesine katkıda bulunuyoruz. Eğitim öğretim yılı boyunca da her hafta farklı bir okulda Anadolu Ajansı'nın katkılarıyla Milli İradenin Yükselişi Fotoğraf Sergisi'ni açacağız. 15 Temmuz'da millet olarak onurlu bir mücadele verdik. Bizler Sincan olarak 15 Temmuz'u ve şehitlerimizi unutmadık ve asla unutturmayacağız. Vatan savunmasında yer alan bütün şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet diliyorum" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!