Sincan Belediyesi'nde 7'den 70'e kurs

Güncelleme Tarihi:

Sincan Belediyesinde 7den 70e kurs
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 10:27

Sincan Belediyesi'nde 7'den 70'e kurs

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- SİNCAN Belediyesi'nin hobi ve meslek edindirme kurslarından 7'den 70'e binlerce Sincanlı faydalanıyor. Ebru sanatından ahşap boyamaya, takı tasarımından iğne oyasına onlarca farklı dalda verilen kurslar yeteneklerini keşfetmek ve geliştirmek isteyenler için yıl boyunca devam ediyor.
Sincan Belediyesi, temel belediyecilik hizmetlerinin yanı sıra, sosyal ve kültürel alanda gerçekleştirdiği çalışmalarla da vatandaşların ihtiyaçlarını karşılıyor. Sincan Belediyesi ile İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün işbirliğinde düzenlenen hobi ve meslek edindirme kursları yoğun katılımla devam ediyor. 497 kursiyerin 22 farklı dalda eğitim gördüğü kurslar Tandoğan Kültür ve Sanat Merkezi'nde veriliyor. Bilgisayar, ebru sanatı, takı tasarımı, İngilizce, basketbol, tekvando, voleybol, iğne oyası ve ahşap boyama gibi onlarca farklı dalda eğitim verilen kurslara katılan vatandaşlar, hem boş zamanlarını değerlendiriyor hem de becerilerini geliştiriyor. Kursiyerler, 22 farklı branşta açılan kurslardan ücretsiz olarak yararlanıyor. Aynı zamanda kursiyerler kurs sonunda Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifikaya sahip oluyor. Hobi ve meslek edindirme kurslarına katılmak isteyen vatandaşlar yıl boyunca Sincan Belediyesinin 'www.sincan.bel.tr' uzantılı internet adresinden kaydını yapabiliyor.
Sincan Belediyesinin hobi ve meslek edindirme kurslarında eğitim alan kadın, erkek, yaşlı, genç yüzlerce vatandaş eserlerini sergilemenin de heyecanını yaşıyor. Ortaya konulan eserler, kurs bitiminde vatandaşların da beğenisine sunuluyor. Ayrıca el sanatları alanında kurs gören vatandaşların eserleri farklı şehirlerde de sergileniyor.
Temel belediyecilik hizmetleri kadar sosyal ve kültürel hizmetlere de önem verdiklerini belirten Sincan Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, “İnsanımızı merkeze alarak çalışıyor, hizmet ve projelerimizi bu doğrultuda üretiyoruzö dedi. Hobi ve meslek edindirme kurslarına olan ilginin memnuniyet verici olduğunu ifade eden Başkan Tuna, “Vatandaşlarımız kurslarımız sayesinde hem yeteneklerini geliştiriyor hem de yeni beceriler kazanıyor. Kurslarımızla eğlenerek öğrenme fırsatını her yaştan vatandaşımıza sunuyoruz. 7'den 70'e herkesin ilgisini çeken kurslarımız yıl boyunca vatandaşlarımıza hizmet vermeye devam ediyor" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!