Sınavı geçemeyen galericilik yapamayacak

Güncelleme Tarihi:

Sınavı geçemeyen galericilik yapamayacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2018 12:39

Sınavı geçemeyen galericilik yapamayacak

Haberin Devamı

MERSİN, (DHA) - MERSİN Oto Galericiler Sitesi Başkanı Gürkan Göçer, yeni düzenleme ile Mesleki Yeterlilik Sınavı'nı geçemeyen kişilerin galericilik yapamayacağını, sektöre girmek isteyenler için de en az lise mezunu olma şartı getirildiğini söyledi.
Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında 'İkinci El Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik', Resmi Gazete'de yayınlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmeliğe ilişkin açıklamalarda bulunan Göçer, "İkinci el taşıt ticareti, yalnızca mesleki yeterliliğe sahip tacir esnaf ve sanatkarlar tarafından yapılacak. Bu işle uğraşmayan vatandaşlar, bir yılda üçten fazla ikinci el araç satışı yapamayacak. İkinci el taşıt ticareti yapanlara 'yetki belgesi' verilecek. Noterler tarafından ikinci el taşıt ticaretiyle iştigal eden işletmeler adına yapılan satışlarda yetki belgesi, vekaleten yapılan satışlarda ise adına satış yapılan işletmenin yetki belgesi aranacak. Bu belgeler olmadan satış yapılamayacak. Böylece ikinci el taşıt ticaretindeki kayıt dışı faaliyet ve vergi kaybı önlenecek" dedi.
Yönetmelik ile 'Sattım gitti' döneminin biteceğine dikkat çeken Göçer, "Mesleki Yeterlilik Sınavı'nı geçemeyen hiç kimse oto galericilik yapamayacak. Bu işi yapmak isteyenlere de en az lise mezunu olma şartı konuldu. Halihazırdaki galericilerden lise mezunu olmayanlara bir defaya mahsus sınav hakkı verildi. Sınavı kazananlar Ticaret İl Müdürlüğü'ne başvurarak belgelerini alacaklar. Mersin kaldırımlarında emlakçı ruhsatı ile oto galericilik yapmaya çalışan tüm işletmelerin faaliyetlerine son verilecek. Bu şekilde kaldırım işgalleri de bitmiş olacak" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!