Sınavda çıkmayacak olan soruları düşündüler, Harvard Üniversitesi kapısını açtılar

AKBANK Genel Müdürü Ziya Akkurt, üniversite öğrencilerini kapsayan ve kucaklayan “Düşünce Kulübü”ne uzanan yola şöyle girdi:

Haberin Devamı

- Türkiye’nin küresel anlamda yükselmesi, yaratıcı fikirlere değer veren bir kültürün oluşmasıyla mümkün olacak.
Sonra da bu fikirlerin adresini verdi:
- Yaratıcı kültürü geliştirecek olanlar, geleceğimizin güvencesi gençlerdir.
Gençlere önem ve rol verilmesi gereğinin altını çizdi:
- Gelecekte Türkiye’nin yönetiminde yer alacak gençlerimizin geleceği bizlerle beraber şekillendirmeye başlayabileceğine ve geleceğe ışık tutabileceğine inanıyoruz.
Akbank Genel Müdür Yardımcısı Bade Sipahioğlu Işık, konuyu biraz daha açtı:
- Nedenini bilmeden bir hedefe koşmak bazen tek doğru gibi görünebilir. Bazen de hayale doğru koşmaktan mutluluk duyabiliriz. Nedenlerini bilerek gerçek bir hedefe doğru koşmak, kendimize ve başkalarına somut yarar sağlar.
Işık, bu aşamada bir noktanın altını çizdi:
- Tek başına eğitim, bazen bu üç koşu arasındaki farkı anlamamıza yetmiyor.
Ardından “Akbank Düşünce Kulübü”ne odaklandı:
- Genç arkadaşlarımızın sınavda gelmeyeceği için kendilerine bile sormadıkları soruları soracağımız, cevaplar üzerine birlikte düşüneceğimiz bir platform hedefledik.
Akbank, Bade Sipahioğlu Işık’ın sözünü ettiği platformu 3 yıl önce “Düşünce Kulübü” adıyla oluşturdu. Kulübe katılabilmek için ilk yıl 8 üniversiteden 1650, ikinci yıl 10 üniversiteden 2 bin 500, üçüncü yıl ise 12 üniversiteden 3 bin öğrenci başvurdu.
Üniversiteler şöyleydi: Sabancı, ODTÜ, Bilkent, Boğaziçi, Çukurova, Dokuz Eylül, Galatasaray, Eskişehir Anadolu ve Marmara Üniversitesi.
2010-2011 dönemi 3’üncü sınıf üniversite öğrencilerine konu başlığı olarak, “Dijital Dünyada Akbank-Varolma, kazanım ve iletişim” verildi.
Arama konferanslarının önde gelen ismi, Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi ve Arama Danışmanlık’ın patronu Oğuz Babüroğlu, “Düşünce Kulübü”nün farkına dikkat çekti:
- Akbank Düşünce Kulübü, benzerlerinin aksine, sadece fikirlerin yarıştığı tek seferlik bir çalışma değil. Bir süreç olarak tasarlanıyor.
Akbank Düşünce Kulübü jürisinde daha önce bulundum. Bu yıl o günlerde grip olduğum için katılamadım. Akbank Kurumsal İletişim Direktörü Murat Göllü’den bilgileri istedim.
Daha önce benim katıldığım çalışmadaki gibi üniversite öğrencileri 4’er kişilik gruplara ayrılmış, iddialı sunumlar yapmıştı. Oğuz Babüroğlu’nun yönettiği jüri, Harvard Üniversitesi’nde (Boston-ABD) yaz okuluna gitmeye hak kazanan 4 öğrenciyi belirlemişti:
-Deniz Uzun: Koç Üniversitesi Endüstri Mühendisliği
-A. Büşra Sertalp: Boğaziçi Üniversitesi Felsefe
-Cansu Acar: Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği
-Selçuk Sabuncu: ODTÜ Endüstri Mühendisliği
Sınavda çıkmayacağı için insanın kendine bile sormadığı soruları düşünmenin, onlara kafa yormanın ne tür fırsatlara kapı açtığı, Akbank Düşünce Kulübü örneğinde bir kez daha görülüyor...

Haberin Devamı

Polis memurunun önünü açtı, BRY Tasarım doğdu

Haberin Devamı

/images/100/0x0/55eb64cdf018fbb8f8be4680

MALATYA Valisi Ulvi Saran, Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Özgür Özaslan, Bakanlık Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü Şube Müdürü Seyfettin Ferhat Özkan ve şehir plancısı Saffet Atik’le birlikte Battalgazi’de “sokak sağlıklaştırması” örneklerini yerinde incelerken İlçe Belediye Başkanı Selahattin Gürkan, bizi bir ofise yönlendirdi.
Gravürlerle dolu ofisteki genç tasarımcı Boray Yenipazar bizi karşıladı, çalışmalarını anlattı. Selahattin Gürkan, bana döndü:
- Bu arkadaşımız aslında polis memuru. Yeteneğini görünce emniyet müdürümüzden rica ettik, arkadaşımızın burada kendi tasarımları, gravürleri üzerinde çalışmasına izin verdi.
Boray Yenipazar’dan bir kartını istedim:
- BRY Yenipazar Tasarım.
Vali Saran, gravürleri göstererek planını aktardı:
- Hazırlanacak kitaplarda bu gravürleri kullanacağız.
Yolu Malatya’nın Battalgazi (Eskimalatya) ilçesine düşen, BRY Tasarım’a uğrasın, Boray Yenipazar’ın çalışmalarını görsün.

Yazarın Tüm Yazıları