“Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor”

Güncelleme Tarihi:

“Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor”
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2017 15:34

Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, YGS'ye yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmaların devam ettiğini belirtti. Malkoç, "İlacıyla gelen öğrencinin sınavını bile iptal etmişler. Bizim uğraşmamız sonucu iptallerini geri aldılar. Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor. Yüzlerce öğrencinin hakkı geri alındı. Bu kurum bu işe yarıyor. Bundan sonra daha çok göreceksiniz" dedi.

Haberin Devamı

Şeref Malkoç, Gümüşhane Üniversitesi tarafından düzenlenen ‘Geçmişten geleceğe Türkiye’ konulu panele konuşmacı olarak katıldı. Üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek’in konuşmasının ardından kürsüye gelen Malkoç, Kamu Denetçiliği Kurumunu tanıtarak, ÖYSM’nin yaptığı sınavda 15 dakika kuralıyla ilgili düzenlemeyi örneklendirdi.

Malkoç, "Gazetelerde okudunuz ağlayan, üzülen bir yılım heba oldu diyenler vardı. Bunun telafisi yok. Hatta intihara teşebbüs edenler bile olmuş. Bazı veliler bize müracaat etti. Hemen harekete geçtik. ÖSYM’deki arkadaşlarla, YÖK’le, uzmanlarla görüştük. Anayasa temel haklar vardır. Kanunla düzenleme yaparken dahi bu hakkın özüne dokunamazsın. İlacıyla gelen öğrencinin sınavını bile iptal etmişler. Bizim uğraşmamız sonucu iptallerini geri aldılar. Sınava yetişemeyen öğrencilerle ilgili çalışmamız sürüyor. Yüzlerce öğrencinin hakkı geri alındı. Bu kurum bu işe yarıyor. Bundan sonra daha çok göreceksiniz" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!