"Sınav öncesi çocuğunuzu cep telefonuyla konuşturmayın"

Güncelleme Tarihi:

Sınav öncesi çocuğunuzu cep telefonuyla konuşturmayın
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2016 19:44

- Prof. Dr. Maranki: - "Çocuk sınavdan yarım saat önce cep telefonuyla konuşursa beyin fonksiyonları çalışmaz. Bu nedenle çocukları cep telefonlarından uzak tutmalıyız"

Haberin Devamı

KIRKLARELİ (AA) - Prof. Dr. Ahmet Maranki, Yüksek Öğrenime Geçiş Sınavı'na (YGS) girecek öğrencilerin sınav öncesinde cep telefonuyla konuşmaması gerektiğini söyledi.

Maranki, özel bir okul tarafından düzenlenen, "Sağlıklı düşün, beslen ve yaşa" konferansında yaptığı konuşmada, ailelerin sınav öncesinde çocuklarına çok hassas davranması gerektiğini belirtti.

Sağlıklı beslenemeyen bir insanın, sağlıklı düşünemeyeceğini ve bu nedenle sağlıklı da yaşayamayacağını vurgulayan Maranki, çocuklara sınav öncesi sıkılmış kırmızı pancar, havuç veya elma suyu içirilmesi gerektiğini kaydetti.

Prof. Dr. Maranki, "Çocuk sınavdan yarım saat önce cep telefonuyla konuşursa beyin fonksiyonları çalışmaz. Bu nedenle çocukları cep telefonlarından uzak tutmalıyız. Cep telefonları gerçekten bir toplum sorunu. Cep telefonları çocukların hem beyin fonksiyonlarına hem de gözlerine ciddi zarar veriyor. Sınav öncesinde çocukların araçlara bindirilmesi de doğru değil. İngiltere'de yapılan bir deneyde iki cep telefonunun arasına konulan yumurtanın pişirildiğini gördük. Cep telefonu çocukların beynine verdiği zarar ortada. Çocuklarımızın beyinlerini cep telefonlarını yok etmeyelim" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı



- "İki yaşından büyüklerin süt içmesini önermiyoruz"


Prinç, beyaz un, şeker, sahte bal ve mısır şurubu gibi ürünlerden uzak durulması gerektiğini ifade eden Maranki, Türkiye’de 10 çocuktan 3’ünün çeşitli hastalıklar nedeniyle tedavi gördüğünü bildirdi.

Süt yerine süt ürünlerinin tüketilmesi gerektiğini dile getiren Maranki, yağı yakmak için yağ gerektiğinden kaliteli yağların tüketilmesi gerektiğini savundu.
Tereyağ tüketilmemesi önerisinde bulunan Maranki, şöyle devam etti:, "İki Yaşından büyüklerin süt içmesini önermiyoruz. Süt ürünleri tüketilmeli. Çünkü dana yavrusu bile iki yaşından sonra süt tüketmez. Güzel kaynatılmış peynirler tüketilmeli. Tavuk eti, kızartılmış gıdalar tüketilmemeli. Bir gıda alınırken ambalajları kesinlikle okunmalı. İyi okuyucu olursanız sağlıklı ve kaliteli yaşarsınız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!