Sımsıcak futbol

MALATYA'nın insanı tir tir titreten ayazında, sımsıcak bir futbol vardı..

Bol pozisyonlu, gollü, zevkli, biraz da elektrikli.. Elektrikli diyorum çünkü, maçın üzerine çıkan bir hakem de vardı.. Verdiği, vermediği penaltılarla gündeme oturdu Ünsal Çimen.. 6. dakikada Serhat'ın vuruşunda topu eliyle çelen Murat Duman'ın hareketini cezalandırsa, tamam.. 18. dakikada Tomas ile girdiği mücadelede Muhammed Hanifi'nin yerde kalmasına çalsa, amenna.. Ama, 26. dakikada Tolga'nın Van Hooijdonk'la topa birlikte müdahele ettiği pozisyonda penaltı noktasını göstermesi, tam anlamıyla ‘‘Uydurma’’ bir karar..

Öyle ya da böyle, sonuç ne olursa olsun F.Bahçe bu sezon deplasmandaki iyi maçlarından birini oynadı.. İkinci yarıdaki ‘‘Mahkum oyun’’ tarzına rağmen.. Ancak, savunmasının performansını gene de iyi bulmadığımızı belirtmek gerek.. Volkan, kalesinde güven vermiyor. Bir hafta önce iyi oynayan Ali Güneş, Muhammed Hanifi ve Atilla Birlik karşısında perişan oldu. Luciano, rakipleriyle birebir kaldığı pozisyonlarda yürek hoplattı. Tomas ve Mahmut Hanefi vasatı aşamadı. Orta sahada Selçuk, belki de ilk kez İstanbulsporlu Selçuk gibiydi. Çalıştı, iyi mücadele etti, Van Hooijdonk'a gol asisti yaptı. Serhat ve Aurelio ise F.Bahçe'nin hücumda her an diri kalmasını sağladı.

Nadide çiçek

‘‘Ya Siyah Lale’’
diyeceksiniz? Hollanda'nın bu nadide çiçeği, F.Bahçe'nin herşeyiydi.. Forveti, orta sahası, savunması.. 2 gol attı, 50. dakikada Tolga'nın kafa şutunu çizgi üzerinden çıkaran da oydu.. Bir futbolcu daha ne yapacak? Helal olsun sana Van Hooijdonk.. Bravo, Siyah Lale.. Alkışlar, nadide çiçek..

Malatyaspor, Süper Lig'e renk katan kaliteli bir ekip.. Özellikle bir Muhammed Hanifi'si var ki, sormayın gitsin.. Adamı tutabilene aşkolsun.. F.Bahçe savunması tam 90 dakika kabus gördü, onun yüzünden.. Ancak, Atilla Birlik ve Tolga'nın güzel golleri, Ayman'ın olağanüstü çabası, Muhammed Hanifi'nin üstün performansı, Matalyaspor'un maçı kazanmasına yetmedi.

Görünen köy kılavuz istemez. İkinci yarıda en büyük mücadele, Şampiyonlar Ligi'ne katılmak için olacak. İkinci ol, iki ön eleme oyna, kazanırsan, Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edersin.. F.Bahçe'nin en büyük rakibi bundan sonra Beşiktaş değil, Trabzonspor, G.Saray ve diğerleri.. Ne yazık ki, bu gerçeği böyle kabul etmek gerekiyor!
Yazarın Tüm Yazıları