Şimşek'in tabancası

Güncelleme Tarihi:

Şimşekin tabancası
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2001 00:00

Haberin Devamı

Yıldızı Antalyaspor'da parladı

Sezon başında Beşiktaş'tan sağ kanat oyuncusu olarak transfer edildi. Andjelkoviç sezon başında sakatlanınca forvette geçici görev verilen genç gurbetçi, Türkiye'nin sayılı golcüleri arasına girdi.

Antalyaspor'un, sezon başında sağ kanadı güçlendirmek için Beşiktaş'tan transfer ettiği Atilla Birlik, ilginç bir tesadüf sonucu zorunlu olarak mevki değiştirdi ve forvetin vazgeçilmez adamı oldu. Kırmızı beyazlı ekibin büyük umutlarla Yugoslavya'dan transfer ettiği Andjelkoviç sezonun ilk maçında sakatlanınca Atilla'nın da kaderi değişti. Teknik Direktör Metin Ünal'ın, forvetteki sorunu geçici olarak çözmek için ileri ikilide görev verdiği genç futbolcu, Türkiye'nin sayılı golcüleri arasına girdi.

HEDEFi 15 GOL

Almanya'da yaşayan gurbetçi bir ailenin çocuğu olan Atilla Birlik, Antalyaspor forması altında ligin birinci devresinde 7 gol attı. Golcülükte takım içindeki en yakın takipçisi ise Selahattin. Sezon başında Trabzonspor'dan transfer edilen Selahattin'in de 2'si penaltıdan olmak üzere 6 golü var. Atilla, gol sayısını sezon sonuna kadar 15 yapmayı hedefliyor. Genç futbolcu, Antalyaspor'daki performansı ile eski takımı Beşiktaş'ın yöneticilerine bile ‘‘Acaba satmakla yanlış mı yaptık’’ dedirtti.

MiLLi GÖZALTI

Milli Takım'ın teknik kurmayları Şenol Güneş ve Ünal Karaman'ın da yakın takibe aldığı Atilla, ‘‘Antalyaspor'a gelirken birinci hedefim ilk 11'in değişmez oyuncusu olmaktı. Takım içindeki aile ortamı, yardımlaşma ve dayanışma sayesinde bunu başardım. Şimdi performansımı daha üst düzeye çıkarıp ay yıldızlı formayı giymek istiyorum. Orta saha oyuncusuydum. Sezon başında takım arkadaşım Andjelkoviç'in talihsizce sakatlanması benim futbol yaşamımı değiştiren hiç beklemediğim süpriz oldu’’ diye konuştu.

TOPLAM 9 GOL

Atilla, ligdeki 7 golünün yanı sıra UEFA ve Türkiye Kupası maçlarında da rakip fileleri 2 kez havalandırdı. Ligde Denizlispor, Çaykur Rizespor, Ankaragücü (D), Erzurumspor (D), Bursaspor, Samsunspor (D) ve Gençlerbirliği, UEFA Kupası'nda Antalya'daki maçta Werder Bremen'e, Türkiye Kupası'nda ise deplasmanda Şanlıurfaspor'a da 1'er gol atan genç futbolcu, ‘‘Orta sahada hücuma dönük oynadığım için forvetteki görevime alışmakta zorlanmadım. Bazı maçlarda yaşadığım şanssızlıklar olmasa ligdeki golümü 10'un üzerine çıkarabilirdim’’ dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!