Simpsonlar üniversitede ders oluyor!

Güncelleme Tarihi:

Simpsonlar üniversitede ders oluyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 17, 2016 11:39

Springfield’ın varoluş kaygıları: ‘Homer Simpson felsefesi’ dersi Glasgow Üniversitesi’nde açılıyor.

Haberin Devamı

Glasgow Üniversitesi, ABD’nin en popüler animasyon televizyon dizilerinden ‘The Simpsons’ın en özel karakterlerinden ‘Homer Simpson felsefesi’ üzerine ders açılacağını duyurdu.

‘The Simpsons’, Amerikan kültürünü, toplumunu, televizyonunu ve farklı insanlık durumlarının ironik bir dille ele alıyor.

Playtuşu’nun haberine göre, bilindik isimlerin ve akımların Homer Simpson’un gözünden işleneceği dersin ücreti 30 pound.

Dersin eğitmeni John Donaldson, “D’oh! The Simpsons Introduce Philosophy” isimli dersin içeriğini şöyle anlattı:“Simpsonlar popüler kültürün en önemli hazinelerinden birisi, çünkü içi felsefe dolu. Aristoteles, Kant, Marx, Camus gibi önemli isimlerin fikirleri, bir çizgi film tarafından anca bu kadar saf ve tartışılabilir şekilde aktarılabilir.” 

Ders, tıpkı Homer’ın sıklıkla yaptığı gibi felsefeyi varoluşun absürt yanıyla açıklayacak.

Homer Simpson’un adı Antik Yunan’ın önde gelen isimlerinden Homeros’tan esinlenerek yaratıldı. Dizinin yaratıcısı Matt Groening, aynı zamanda felsefe mezunu.

Haberin Devamı

ABD’nin en popüler animasyon televizyon dizilerinden ‘The Simpsons’, ekim ayında cadılar bayramı temalı 600’üncü bölümüyle, ‘Gunsmoke’ dizisinin ardından Amerikan tarihinin en uzun ikinci dizisi olmuştu.

KAYNAK: Diken

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!