‘Simit Sarayı, 2017’de küresel marka olacak’

Güncelleme Tarihi:

‘Simit Sarayı, 2017’de küresel marka olacak’
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2016 14:26

İngiltere’ye geçen şubat ayında adım atan Simit Sarayı, şube sayısını yediye çıkardı. Londra’daki yedinci, Oxford Street’te ise üçüncü Simit Sarayı’nın açılışına Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek de katıldı.

Haberin Devamı

AÇILIŞ kurdelesini Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye’nin Londra Ticaret Müşaviri Aytuğ Göksu, Simit Sarayı’nın Kurucu Başkanı Haluk Okutur ve Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu birlikte kesti. Simit Sarayı’nın Türkiye’nin küresel markası olmaya doğru ilerlediğini belirten Bakan Şimşek şunları söyledi:
“Türkiye’ye özgü, sıradan bir ürünü uluslararası bir marka haline getiren Simit Sarayı ailesini can-ı gönülden tebrik ediyorum. Türkiye’nin ihracat seferberliğine ihtiyacı var, her üründe bu mümkün. Birçok üründe küresel ölçekte markalaşmak mümkün ama bu aile zoru başardı. Kendileriyle gurur duyuyoruz. İnşallah bu mevcut ölçekle sınırlı kalmaz, iş aile arasında kalmaz ve McDonalds gibi, Starbucks gibi küresel ölçekte bir marka olacağına inanıyorum. Bu ruh olduktan sonra inanıyorum ki, daha çok küresel markamız olacak. Şu anda Türkiye’nin çıkışı ancak ihracatla olur. Eğer bu kardeşlerimiz simidi bütün dünyaya tanıtıp satabiliyorlarsa, satacak tanıtacak çok ürünüz var demek ki. Yenilikçi olmak lazım. Eminim birçok firma, Simit Sarayı’nın izinden dünyaya açılacaktır.”

LONDRA’YA FABRİKA AÇACAKLAR

Simit Sarayı Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Kavukçu da halen inşaatı devam edenlerin tamamlanmasıyla birlikte yıl sonu itibarıyla Londra’daki Simit Sarayı sayısını 14’e çıkacağını söyledi. Londra’nın ardından Manchester ve diğer kentlerde de şube açacaklarını anlatan Kavukçu, şöyle dedi:
“Şu anda dünya genelinde 400’ün üzerinde açık mağazamız var. Kontratlılarla birlikte 800’ün üzerinde mağazamız bulunuyor. İngiltere’de geçen yıl bu tarihlerde, (2014’ün sonunda) Londra’da ilk mağazamızı açmıştık. Şimdi Oxford Street üzerindeki mağaza sayısı üç oldu, 2017’nin sonuna kadar mağaza sayısı yedi olacak. İnşallah Oxford Caddesi’ni, ‘Simit Sarayı Caddesi’ haline getireceğiz. Avrupa merkezimiz Londra oldu. Thamesmead bölgesine fabrika kuruyoruz. Ürünlerimizin bir bölümünü burada imal edeceğiz, bir bölümünü de Türkiye’den getirmeye devam edeceğiz.”

İŞTE 2017 YILINDAKİ HEDEFİ

Simit Sarayı’nın bu sene 100 milyon dolarlık ihracat gerçekleştirdiğini ve 2017 yılında 200 milyon dolar ihracatı hedeflediklerini belirten Kavukçu, “Bir kilo simidin katma değeri, ihracatta bir araçtan daha fazla getiri sağlıyor. İnşallah Türkiye’nin böyle markalarının çoğalması ve ihracat yapması lazım. Bunun için katkı verdiğimize inanıyoruz ve daha hırsla daha fazla çalışıyoruz.  Gıda sektöründe şu anda yurt dışında en çok mağazası olan şirket biziz. Toplam 22 ülkede faaliyet yapıyoruz. Türkiye’de de 250’nin üzerinde mağazamız var. İnşallah 2017’nin sonunda Türkiye’den daha fazla yurtdışında mağazamız olacak. İnsanlar, Simit Sarayı’nı 2017’nin sonunda dünyada daha global bir marka olarak görecek” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!