Simidi bile ‘cep’ten alacağız

Güncelleme Tarihi:

Simidi bile ‘cep’ten alacağız
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2016 21:29

BANKALARARASI Kart Merkezi’nin (BKM) dijital cüzdanı BKM Express, dört yılda 15 bini aşkın noktada web ve mobil üzerinden yapılan alışverişlerde kullanılmaya başlandı.

Haberin Devamı

Türkiye’de 1.2 milyondan fazla kullanıcıya ulaşan BKM Express için düzenlenen toplantıda konuşan BKM Genel Müdürü Soner Canko, “Nakit ödemeyi terk ederek, hız ve kolaylık sağlayan ödeme sistemlerine geçmenin faydalarını bireyden aileye, aileden topluma, toplumdan ülkenin tamamına ölçeklendirmek mümkündür. BKM Express, alışveriş deneyimine getirdiği hızlı, kolay ve güvenli ödeme anlayışıyla bu vizyona çok önemli katkılar sağlıyor. BKM Express’in kurulduğundan dört yıl sonra toplumumuza somut faydalar, yeni teknolojiler sağlayan ve ekosistemi besleyen bir marka haline gelmesinden dolayı büyük mutluluk duyuyoruz” dedi.

BKM Express’in yeni hedefinin “mobil ödemeyi hayatın her alanına taşımak” olduğunu belirten Dijital Çözümler Genel Müdür Yardımcısı Serkan Yazıcıoğlu, dünyada online perakende işlemleri içindeki mobil ödemelerin payının yüzde 35’e, Türkiye’de yüzde 38’e, BKM Express’te ise yüzde 51’e yükseldiğinin altını çizdi. Son bir yılda internetten yapılan kartlı ödemeler hacminin ise 65 milyar TL olduğunu ifade eden Yazıcıoğlu, “2013’ten itibaren mobilde online alışverişler ağırlıklı olarak akıllı telefonlar üzerindendi, şimdi sokağa kadar inecek. BKM Express ile simitçiden sokak büfesine, gazete bayisinden restoranlara kadar her yerde akıllı telefon üzerinden kolaylıkla mobil ödeme yapılabilecek” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!