Simge'ye oyuncu abla desteği

Güncelleme Tarihi:

Simgeye oyuncu abla desteği
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2018 11:58

Simge'ye oyuncu abla desteği

Haberin Devamı

İZMİRLİ ünlü oyuncu Gözde Kansu, ressam kız kardeşi Simge Kansu'yu, İzmir İtalyan Kültür Merkezi'nde açtığı 'Denge' adlı sergisinde yalnız bırakmadı.

Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Tiyatro Bölümü mezunu olan ve 2002 yılında başladığı oyunculuk serüveninde Deniz, Yeter Anne, Nefise, Kurşun Yarası, Canım Benim, Haylaz Babam, Cemile, Dudaktan Kalbe, Bahar Dalları, Al Yazmalım, MedCezir, Ankara'nın Dikmen'i, İçerde adlı film ve dizilerin ardından çekimleri Trabzon'da süren Sen Anlat Karadeniz adlı dizideki performansı ile dikkat çeken Kansu, Yeditepe Üniversitesi Sanat ve Tasarım (İtalyanca) bölümünden mezun olduktan sonra 2014 yılından bu yana resim üzerine yoğunlaşan kardeşi Simge Kansu ile gurur duyduğunu söyledi. Sergi açılışına sevgilisi Engin Tozak ile birlikte gelen ablası Gözde Kansu ile birlikte objektiflere poz veren genç ressam Simge Kansu sergisiyle ilgili şunları söyledi:

"Dengesini çoktan yitirmiş ve buna tekrar kavuşmaya çalışan bir dünyada yaşamaya çalışıyoruz. Dengeyi bulması uzun soluklu, sancılı bir karın ağrısı gibi. Totaliter düzenin dayattıkları, kadının erkek nidaları, erilin dişile baskın çıkması, değişen kimlikler, şiddetin her türlüsü, betonun doğaya uyguladığı kaba kuvvet, gelenek görenek dediğimiz başı öne eğik kodlarımız, satın almaktan, aç kalmaktan, ölmekten yorgun düştüğümüz koca bir çağ. İletişimi sözde bol, gözde olmayan namütenahi ilişkilerimiz ve niceleri. Bazen rüyalar bazen kelimelerin yüklü anlamları ya da bize dayatılanlar dahil dengesi kaçmış her şeye bir başkaldırı."

Sergi 26 Mart'a kadar gezilebilecek.

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!