Simgeleri çok sevdik

Güncelleme Tarihi:

Simgeleri çok sevdik
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2014 01:01

“Dünyadan Simgesel Yapıtlar Sergisi”, Ankamall AVM’de açıldı. Sergide Collesium, Aşk Çeşmesi, Mısır Sfenksi, Süleymaniye Camii gibi simge yapıların minyatürleri yer alırken, Ankaralıların sergiye ilgisi büyük oldu.

Haberin Devamı

ANKAmall AVM, yarıyıl tatili başlangıcıyla dünyanın en önemli yapıtlarına ait maketleri Ankaralılarla buluşturdu. Serginin açılışı Ankara İl Kültür ve Turizm Müdürü Doğan Acar, Anadolu Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı Seçim Aydın ve ANKAmall AVM Müdür Yardımcısı Kemal Baştürk tarafından yapıldı. Doğan Acar, Ankara’nın kültür ve sanat hayatının hızla büyüdüğünü ve bu serginin şehrin sanat hayatına katkı sağladığını söyledi. Seçim Aydın da, Başkent’teki turizm hareketliliğinden bahsettiği konuşmasında, Ankara’da konuklayan yerli ve yabancı turistlerin bu sergiyi görmesi için turların düzenleneceğini ifade etti.

AŞK ÇEŞMESİ’NDEN KIZILAY’A

“Worldminia” adı altında organize edilen sergi kapsamında Fransız Devrimi’nin 100. yılı anısına inşa edilen ve her yıl tam 6 milyon ziyaretçiye ev sahipliği yapan Eyfel Kulesi, İtalya’daki Pisa Kulesi, Londra’daki Big Ben Saat Kulesi, Galata Kulesi, Roma’daki Collesium, Mısır Sfenksi, Süleymaniye Cami ve Tac Mahal gibi 12 yapının minyatürü bulunuyor. Roma’daki Aşk Çeşmesi minyatürü de sergide yer alıyor. Aşk Çeşmesi’ne atılan paralar toplanarak Kızılay’a bağışlanacak. 2 Şubat’a kadar ziyaret edilebilecek olan sergi ayrıca, her gün 14.00 ve 19.00’da profesyonel rehber eşliğinde sergi gezilecek.

Haberin Devamı

ANKARA’DAN SİMGE YOK

Ankaralılar’ın 80 dakikada devr-i alem yapmasına olanak sağlayan ve dünyanın dört bir yanından yapıların yer aldığı sergide, Başkent’in herhangi bir simgesi kendisine yer bulamadı. Ziyaretçilerin gözleri, Anıtkabir, Atakule ve Kocatepe Camii gibi eserleri aradı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!