SİMER Sarıçam’da işsizlerin umudu oldu

Güncelleme Tarihi:

SİMER Sarıçam’da işsizlerin umudu oldu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2018 12:52

SİMER Sarıçam’da işsizlerin umudu oldu

Haberin Devamı

ADANA, (DHA)- ADANA Sarıçam Belediye Başkanı Bilal Uludağ, Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü bünyesinde kurulu bulunan Sarıçam İstihdam Merkezi’nin (SİMER) ilçelerinde istihdama büyük oranda katkı sağladığını ifade etti.
Başkan Uludağ, yaklaşık 3 yıllık süreç içerisinde 7 bin 930 kişinin iş için müracaatta bulunduğunu, bunlardan 2 bin 800 kişinin işe yerleştirildiğini kaydetti. Belediye Başkanı Bilal Uludağ, SİMER’in 2015 yılı Mart ayında kurulduğunu ve bölgenin en dinamik istihdam merkezi konumunda olduğunu belirterek, buradaki tek amacının Sarıçam’da ikamet eden ve iş arayan vatandaşların mevcut donanımlarına göre iş bulmalarını sağlamak olduğunu söyledi. Bilal Uludağ, iş için merkeze başvuranlar için Adana Bilim ve Teknoloji Üniversitesi, Organize sanayi Bölgesi ile işbirliği halinde çalışılarak değişik işletmelere kazandırılmasında aktif destekler verildiğini söyledi. Uludağ, "SİMER’e başvuru yapan vatandaşlarımız, Belediyemize ait araçlarla Organize Sanayi Bölgesindeki eleman arayan fabrikalara götürülüyor. Buralarda ilgililerle görüşmeleri sağlanıyor. Daha sonra ise vatandaşlarımızı iş bitiminde ise tekrar otobüsle alınan yere getiriliyorlar"dedi.

2018’DE AYNI HIZLA DEVAM EDİLECEK

Dünyada bütün insanlar için ekonomik olduğu kadar sosyolojik, psikolojik açıdan önem taşıyan istihdamı belediye olarak son derece önemsediklerini belirten Başkan Uludağ, "Sarıçam İstihdam Merkezini kurarak işçi ve işveren tarafını en doğru platformda buluşturmayı amaç edindik. Bunda da hedeflediğimiz sonuçlara ulaşıldı ve hatta üzerine de çıkıldı. Bunu da şu ana kadar olan veriler ortaya koyuyor. Şu ana kadar başvuruda bulunan 7 bin 930 kişiden 2 bin 800’ü işe yerleştirilmiş durumda. 2018 yılında da SİMER çalışmalarına aralıksız ve hızlı bir şekilde devam edecek"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!