Şimdi tatil yapmanın zamanı değil

Güncelleme Tarihi:

Şimdi tatil yapmanın zamanı değil
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 27, 2016 12:53

Yurt dışında yaşayan Türkiye kökenliler, demokrasi nöbetlerine katılabilmek için iş yerlerinden izin alarak Türkiye’ye gidiyor. Sınır kapılarından yurda giriş yapan izinciler, darbe girişimine karşı Edirne’de sürdürülen demokrasi nöbetine katılmadan memleketlerine gitmiyor.

Haberin Devamı

Edirne’ye ulaşan izinciler, akşamları Atatürk Anıtı’ndaki demokrasi nöbetine katılmadan kentten ayrılmıyor. Hollanda’da yaşayan İdris Kandemir, Türkiye’ye tatil yapmak için gittiklerini, darbe girişimi sonrası tatil yapmak yerine demokrasi nöbetlerine katılma kararı aldıklarını söyledi. Memleketi Yozgat’a gidene kadar yol boyunca geçtikleri illerde demokrasi nöbetlerine katılacağını anlatan Kandemir, şunları söyledi:

“Ülkemizde yaşanan manzarayı gördükten sonra bu Hollanda’dan seyredilmez yaşanır dedik. Aniden izin alarak ailemle Türkiye’ye gelme kararı aldım. İzin yapmak gibi bir derdimiz yok, olamazdı zaten. İzin yapmak yerine demokrasi nöbetlerini tutmaya geldik. Gelemeyen vatandaşlarımızın da ülkemiz için yürekleri atıyor, gözyaşı döküyor ve şehitlerimiz için gıyabi cenaze namazları kılıyorlar. Oradaki insanların ellerinden gelse tüm Avrupa buraya gelmek ister. Orada yaşayınca vatanın ne demek olduğunu daha iyi anlıyorsunuz.”

Haberin Devamı

VATAN İÇİN CANIMIZI VERİRİZ

Fransa’dan giden Yıldıray Doğan ise Türkiye’deki izninin tamamını demokrasi nöbetlerinde ve meydanlarda geçireceğini belirtti. Türkiye’ye tatil için giden birçok izincinin yaşanan olaylar sonrası tatil yerine demokrasi nöbetlerine katıldığını anlatan Doğan, “Bizler ülkemiz için, vatanımız için canımızı veririz. Şimdi tatil yapmanın zamanı değil, demokrasiye sahip çıkma zamanıdır” dedi. Konu vatan olunca herhangi bir partili olmanın da öneminin bulunmadığını ifade eden Doğan, memleketlerine tatile giden diğer izincileri de meydanlardaki demokrasi nöbetlerine davet etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!