Şimdi sıra onlarda

AYDIN Doğan dün bir basın toplantısı yaptı. Her medya grubundan gazeteciler geldiler, sorularını özgürce sordular. Aydın Bey bir anlamda hesap verdi.

Haberin Devamı

Şimdi sıra diğer medya patronlarında. Kim onlar? İsim isim vereyim.

Dinç Bilgin, Turgay Ciner, Uzan Ailesi, Mehmet Emin Karamehmet, Enver Ören, Erol Aksoy.

Bu patronların tamamıgazete, televizyon kanalı, bazıları hortumlanan banka ve finans kuruluşlarının sahibi. Şimdi veya geçmişte ellerinde olan yayın kuruluşları şunlar:

Televizyonlar: Atv, Star, Show, Sky Türk, Digitürk, TGRT, Cine 5.

Gazeteler: Sabah, Bugün, Takvim, Foto Maç, Star, Akşam, Tercüman, Güneş, Türkiye.

Banka ve finans kuruluşları: Etibank, İmar Bankası, Adabank, Pamukbank, Yapı Kredi, İhlas Finans, İktisat Bankası. (Yapı Kredi dışındakiler battı, geriye milyarlarca dolarlık borçları kaldı.)

Listede eksikler olabilir ama genel tablo böyle. Tüm medya patronlarının elinde gazeteler, televizyon kanalları var. Ayrıca bankalar ve finans kuruluşları var. (Ya da vardı, battılar.)

Haberin Devamı

Aydın Bey hesabını dün gazetecilerin önünde verdi.

Şimdi sıra yukarıda ismini saydığım diğer medya patronlarında. Onların da bunu en kısa zamanda yapmaları, basın önüne çıkıp sorulacak bütün sorulara yanıt vermeleri gerekiyor.


Manisa'da açılış var!

MANİSA Valiliği, bütün illerimizde olduğu gibi Cumhuriyet'in 80. yılını kutlama programı hazırlıyor. Bu amaçla 26 Ekim Pazar günü saat 11.00'de bir de Cumhuriyet yürüyüşü düzenleniyor. Valilik program bastırıyor, il düzeyinde dağıtımı yapılıyor.

Fakat hemen ardından ilginç bir gelişme oluyor. (Belgeyi okuyunuz.) Meclis Başkanı-Manisa milletvekili- Bülent Arınç o saatte cami açılışı yapmaya karar veriyor! Açılışı duyurmak için duvarlara afişler yapıştırılıyor, gazetelere ilanlar veriliyor.

Manisa Valiliği bunun üzerine apar topar program değişikliği yapmak zorunda kalıyor!.. Ve Cumhuriyet yürüyüşü aynı gün saat 14.00'e erteleniyor. Yeni saati gösteren kutlama programı kitapçığı, bu yüzden ikinci kez bastırılıyor.

Bay Arınç ve iki AKP'li milletvekili cami açsınlar diye Cumhuriyet yürüyüşü erteleniyor. Din sömürüsü mü? Yok efendim!

Söyleyecek bir şey var mı? Çok var da, anlayan zaten anlıyor!

Yazarın Tüm Yazıları