Şimdi sıra altyapıda

Güncelleme Tarihi:

Şimdi sıra altyapıda
Oluşturulma Tarihi: Aralık 29, 1999 00:00

Haberin Devamı

Genpa'nın, Antalyaspor bünyesine alınması gündemde.

Genpaspor'u, Antalya futboluna katkıda bulunmak için kurduk. Bu konuda Antalyaspor'a hizmet etmeye hazırız. İki takımın da aynı kentte olması büyük ajantaj.

En önemli proje

Denizli maçı sonrası futbol şubesini lağvederek, genel menajer değişikliği yapan Antalyaspor yönetimi, geçtiğimiz yıllarda da gündeme gelen altyapı sorununa kalıcı çözüm bulmaya çalışıyor. Yedek kulübesindeki genç oyuncuları idman futbolcusu olmaktan kurtaracak bir formül arayışı içine giren kırmızı beyazlı ekibin kurmayları, Antalyaspor'un bünyesine bir profesyonel takım katmayı düşünüyor.

Havuzla gitmez

Antalyaspor Başkan Vekili Halim Horasan, transfer borsasındaki rakamların bütün kulüpleri ekonomik krize sürüklediğine dikkat çekerek, ‘‘En büyük güvence olan havuz geliri bile artık kulüplerin yarım sezonluk giderini karşılayabiliyor. Bugün 3 büyüklerdeki bir futbolcunun fiyatı, Anadolu kulüplerinin yıllık bütçesini bile aşmış durumda. Ve bu takımlarla aynı ligde mücadele ediyoruz’’ dedi.

Tehlike kapıda

Antalyaspor'un bu krizden etkilenmemesi için altyapıda sağlıklı bir kurumlaşmaya gitmek zorunda olduklarını ifade eden Horasan, ‘‘Genç futbolcuları yıllarca yedek kulübesinde bekleterek kazanamayız. Tek çare, profesyonel bir takımı bünyemize katmak. Antalya'da bu projemizi gerçekleştirme şansımız da var. Kentimizin 3. Lig'deki temsilcisi Genpaspor'dan yararlanmalıyız’’ diye konuştu.

Genpa formülü

Halim Horasan, şöyle devam etti: ‘‘Genpaspor'u, altyapımız ile (A) takımımız arasında bir köprü olarak kullanabiliriz. Ayrıca, sezon başında kadroya giremeyen futbolcularımızın da bu takımda maç tecrübesi kazanıp Antalyaspor'da forma giyebilecek düzeye gelmesini sağlayabiliriz. Genpaspor'un, Antalyaspor'a sağlam bir altyapı kurumu olması için de ilk amacımız bu takımı 2. Lig'e çıkarmak olmalıdır.’’

Gencer: Hazırız

Antalyaspor'un bu düşüncesine, Genpaspor'dan da olumlu mesaj geldi. Başkan Gültekin Gencer, ‘‘Biz Genpaspor'u zaten Antalya futboluna katkıda bulunmak için kurduk. Bu konuda Antalyaspor'a hizmet etmeye hazırız. İki takımın da aynı kentte olmasını büyük bir avantaj olarak görüyorum. Bu modeli uygulayan kulüpler başarılı oldu. Gerekirse önümüzdeki sezon Genpaspor'un adını da değiştiririz’’ dedi.

HORASAN: Transfer borsasındaki rakamlar bütün kulüpleri eziyor. Genç futbolcuları yedek kulübesinde bekleterek kazanamayız. Tek çare, bize futbolcu yetiştirecek bir profesyonel takımı bünyemize katmak.

GENCER: Genpaspor'u, Antalya futboluna katkıda bulunmak için kurduk. Bu konuda Antalyaspor'a hizmet etmeye hazırız. İki takımın da aynı kentte olması büyük ajantaj. Bu modeli uygulayan kulüpler başarılı oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!