Cumhurbaşkanlığı kaynakları: Özür ifadesi yok

Güncelleme Tarihi:

Cumhurbaşkanlığı kaynakları: Özür ifadesi yok
Oluşturulma Tarihi: Haziran 28, 2016 11:41

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Edoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e hitaben yazdığı ve “üzüntülerini” bildirdiği mektuptan sonra şimdi gözler Moskova’ya çevrildi. Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı arayacağı öğrenildi. Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, Putin’e Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili gönderdiği mektupta özür ifadesinin kesinlikle yer almadığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektupta, ölen pilotun ailesine hitaben üzüntü ve taziyelerin iletilerek "kusura bakmasınlar" dendiğini vurguladı. İletilen üzüntünün devlete değil, aileye yönelik olduğunu vurgulayan kaynaklar, aileye tazminat verilmesine yönelik bir ifadenin mektupta kesinlikle yer almadığının altını çizdi.

Haberin Devamı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gönderdiği mektuptan sonra Rusya Devlet Başkanı Putin yarın Erdoğan’ı telefonla arayacak. Başbakan Binali Yıldırım da dün TRT Haber’de, Rusya ile krizin giderilmesiyle ilgili soruyu yanıtlarken, “Süreç fiilen başladı. Bugün, yarın Putin ile Cumhurbaşkanımız  arasında bir telefon görüşmesi gerçekleşecek” demişti.

İLK AÇIKLAMA KREMLİN'DEN GELDİ

Kremlin sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin'in yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile telefonda görüşeceğini açıkladı. Erdoğan'ın Putin'e gönderdiği mektubun Türk-Rus ilişkilerinin normalleşmesi adına önemli bir adım olduğunu vurgulayan Peskov, "Ancak ilişkileri birkaç gün içinde normalleştirmeyi başaracağımızı sanmıyorum" ifadelerini kullandı. "Başkan Putin ve Moskova, çok tutarlı bir tutum izledi. Putin, Türkiye ve Türk halkı ile iyi ilişkiler istediğini, iyi ilişkilerin alternatifinin bulunmadığını ve Türkiye'nin normalleşme için atması gereken adımları birçok kez ifade etti" diye devam eden Peskov, Türkiye'nin sonraki adımları da atması gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Peskov, Putin ile Erdoğan arasındaki telefon görüşmesinin "Rusya'nın girişimiyle" gerçekleşeğini sözlerine ekledi.

CUMHURBAŞKANLIĞI KAYNAKLARI: PUTİN TEŞEKKÜR EDECEK

Bu arada Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre ise Rusya Devlet Başkanı Putin yarın saat 12:00’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı arayarak teşekkür edecek.

 'UÇAKLA İLGİLİ 'ÖZÜR İFADESİ YOK'

 Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’e geçen kasım ayında Rus askeri uçağının düşmesiyle ilgili gönderdiği mektupta özür ifadesinin kesinlikle yer almadığı bildirildi. Cumhurbaşkanlığı kaynakları, mektupta, ölen pilotun ailesine hitaben üzüntü ve taziyelerin iletilerek, "kusura bakmasınlar" dendiğini vurguladı. İletilen üzüntünün devlete değil, aileye yönelik olduğunu vurgulayan kaynaklar, aileye tazminat verilmesine yönelik bir ifadenin mektupta kesinlikle yer almadığının altını çizdi.

'SURİYE, UKRAYNA VE KIRIM...'

Türkiye’nin Suriye, Ukrayna ve Kırım konularında pozisyonunun değişmeyeceğini belirten kaynaklar, "Ancak bu konularda artık Rusya ile doğrudan görüşebilecek ve olaylara müdahil olabileceğiz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Yeni gelişmelerle Türkiye’ye yönelik turizm tehditlerinin de kalkacağını belirten Cumhurbaşkanlığı kaynakları, bunu tarım ürünlerine yönelik yaptırımların takip edeceğini kaydetti.

BAKMADAN GEÇME!