Şimdi de robot milli takımları yarışıyor

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de robot milli takımları yarışıyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2014 15:19

Ülkelerin robot futbol takımlarıyla mücadele ettiği RoboCup 2014, Brezilya'nın evsahipliğinde düzenleniyor.

Haberin Devamı

Brezilya Spor Bakanlığı tarafından ülkenin doğusundaki Joao Pessoa kentinde gerçekleştirilen RoboCup 2014'te 45 ülkenin robot futbol takımları mücadele ediyor.

Şimdi de robot milli takımları yarışıyor
Projenin vizyonu kapsamında, 17 Temmuz 2050'de tam özerk, insansı robotların oluşturduğu futbol takımının, o yılın FIFA Dünya Kupası'nın sahibi ile FIFA kurallarına göre oynanacak maçta karşılaşması hedefleniyor.
Türkiye adına turnuvada yer alan Boğaziçi Üniversitesi, 25 Temmuz'da sona erecek şampiyonaya iki ayrı takımla katılıyor. Futbol oynayan insansı robotların yarışacağı Standart Platform Lig'de yer alan Cerberus takımı ve Kurtarma Simülasyonu kategorisinde ise RoboAKUT takımı ile turnuvaya katılan Boğaziçi Üniversitesi takımlarının başında Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Levent Akın yer alıyor.

HAKEMLER DE ROBOT
Turnuvada mücadele eden özerk ve kumanda edilmeyen robotlar, şampiyonada FIFA'nın belirlediği futbol kuralları çerçevesinde yarışıyor.
Şimdi de robot milli takımları yarışıyor
İnsanlardan oluşan hakem heyetlerinin yanı sıra ilk defa robot hakemlerin deneneceği turnuvada, geleceğin hatasız hakemleri de aranacak.
Turnuvada futbol dışında birçok ilginç kategori de yer alıyor. Kurtarma Ligi'nde robotlar felaketlere müdahale alanında yarışırken, ev kategorisindeki robotlar, yaşlılar ve engellilere yönelik ev içi yardım özelliklerini ortaya koyacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!