Şimdi de İSTANBUL PARK’ı sallayacaklar

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de İSTANBUL PARK’ı sallayacaklar
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2009 00:00

Rock’n Coke, 2003’ten bu yana Placebo, The Cure, Cardigans ve Chris Cornell gibi isimleri getiriyordu. Geçen yıl yapılmayan festival bu yıl ilk kez temmuz ayında ve Formula 1’in yapıldığı İstanbul Park’ta düzenlenecek. 18-19 Temmuz’da gerçekleşecek Rock’n Coke Festivali’nde sahne alacak isimler arasında The Prodigy, Linkin Park, Nine Inch Nails, Kaiser Chiefs ve Cartel gibi isimler var.

Alternatif sahneyse adeta alternatifsiz. İşte bu sahneye çıkacak Fuat, Badem, Foma, Gren, Gece ve Sakin gruplarının elemanları bizim için bir araya geldi. Bulgaristan’dan Coca Cola Zero için getirilen özel Hummer limuzin üzerinde poz vererek ön prova yaptı. Aynı zamanda ana sahnenin yıldızlarından The Prodigy ve Cartel performanslarını anlatıp sorularımızı yanıtladı.

Gece: 2000’de Ankara’da kurulan grup dört kişiden oluşuyor. 50 dakika performans sergileyecekler. Albümden şarkılarının yanı sıra ikinci albüm için hazırladıkları yeni şarkıları ilk defa çalacaklar.
Badem: 2005’de pop-rock tarzı albümleriyle müzik hayatına başladı. 2008’de yayınlanan “S’onsuz” albümleriyle piyano, nefesli ve yaylı çalgıların ağırlıkta olduğu ilginç bir çalışma yaptı. Solistleri Mustafa Öztürk, Rock’n Coke’ta repertuvarlarının yüzde 90’ının kendi şarkılarından oluştuğunu söylüyor: “Konser için iki şarkımıza özel intro hazırladık. Yakında piyasada olacak özel tasarım tişörtlerimizi de ilk kez giyeceğiz.”

Foma: 2007’de bir araya gelen topluluğun İlk albümlerini bu mart ayında yayınladılar. Sahne şovları için 14 kişilik bir ekiple çalışıyorlar. İkinci albüme girme ihtimali olan şarkıları ilk defa çalacaklar. Bazı şarkıları yeni düzenlemeleriyle söyleyecekler.

Gren: 2003’de kurulan topluluk, ilk albümünü 2008 sonbaharında yayınladı. Sahnede aralıksız müzik çalmayı planlıyorlar. Üç yeni şarkı da ilk kez sahnede çalınacak.

Sakin: Sakin grubu ilk albümleri “Hayat”tan çıkan “Denek Hayatım” klibiyle listelerin üst sıralarındaw yer aldı. Festivalde ağustos ayında tamamlanması planlanan ikinci albümlerinden yeni şarkıları çalacaklar. “Yeni Gece” isimli şarkılarını ilk kez söyleyecekler.

Fuat: Türkçe Rap’in önemli isimlerinden Fuat, yeni albümü “Kalbüm”ün şarkılarıyla Rock’n Coke sahnesinde olacak. Bir saat boyunca popüler kültüre, sosyal sorunlara ve Ortadoğu’daki savaşlara değindiği şarkılarını seslendirecek. Fuat, Sattas isimli grupla iki şarkı söyleyeceklerini ekliyor: “Rock’n Coke için daha dinamik bir sahne hazırladım.
/images/100/0x0/55ea6a9ff018fbb8f87e7e77
Albümdeki şarkılarının altyapılarını daha hareketli hale getirdik.”

ALTERNATİF SAHNEDE BUNLAR DA VAR

Proudpilot, Asfalt Dünya, Post Dial, We Have Band, Fairuz Derin Bulut, Janelle Monae, Mabbas & Style-İst, Santigold, Saltuk Erginer ve Karga Sürüsü, Wufi, Ayyuka, Çilekeş, The Twelves ve Agentorange.

YAĞMURLAR BIKTIRMIŞTI

Coca-Cola tarafından Pozitif organizasyonuyla yapılan Rock’n Coke eylülde düzenleniyordu. İzleyiciler yağan sürpriz yağmurdan usandığı için bu yıl festival temmuzda yapılıyor.
Diğer bir yenilik de yıllardır ulaşım zorlukları yaşanan Hezarfen Havaalanı’ndan taşınması. Bu yıl ilk kez, Formula 1 pisti olarak anılan İstanbul Park’ta gerçekleştirilecek.

Otopark ücretsiz

Festival alanı çevresinde ücretsiz beş bin araçlık otopark alanı var. İETT işbirliğiyle şehirden festival alanına 09.00-21.00 saatleri arasında sürekli servis sağlanacak. 17 Temmuz günü kamp alanı katılımcıları için özel servisler, 17.00-18.00 ve 19.00’da ulaşım imkanı sağlanacak. Ulaşım bedeli Anadolu Yakası, Kadıköy’den üç tam ve Bostancı’dan iki tam bilet; Avrupa Yakası, Bakırköy’den dört tam bilet, Taksim’den üç tam bilet olacak. Festival alanından düzenli olarak 22.00’a kadar şehre dönüş olacak.

Hummer limuzin 11 metre uzunluğunda

Coca-Cola Zero’nun Hummer limuzini, Bulgaristan’dan getirildi. Hummer H2’nin modifiye işlemi uygulanarak limuzine dönüştürülen H200 modeli ABD yapımı. Arka salonu 25 metrekare genişliğinde. Boş ağırlığı 6200 kilo. Uzunluğu 11 metre. Yolcu kapasitesiyse 14 kişi.

Müzik kasabasında ne ararsanız var

Rock’n Coke, her yıl ortalama 40 bin kişiye alternatif bir yaşam sunduğu müzik kasabasıyla bir festival ruhu yaşanıyor. Müzik kasabası, Formula 1 pistindeki ana tribünün hemen arkasında geniş düzlükte kurulacak. Bu bölge Hezarfen Havaalanı’ndan 1.5 kat daha büyük. Kamp alanından şimdiye kadar 10 bin kişi yararlanabilirken artık 15 bin kişi konaklayabilecek. İzleyiciler için eğlence ve alışveriş merkezleri, yiyecek ve içecek standları, otopark, uzman doktorların görev yapacağı bir gezici hastane, postane, lunapark ve internet kafe olacak.

The Prodigy en mükemmel performansı sergileme sözü veriyor
/images/100/0x0/55ea6a9ff018fbb8f87e7e79

20 yıl önce İngiltere’de Liam Howlett’ın “Moog Prodigy” adıyla kurduğu grup, 1991’de şimdiki ismi “The Prodigy”yi aldı. Pek çok albümleri var ama en çok ses getiren şarkıları “Firestarter”, “Smack My Bitch Up” ve “Voodoo People” oldu. Yaptıkları müziğe birçok isim takılsa da hiçbir zaman herhangi bir türü sahiplenmeyerek herkesi şaşırttılar. Grup uzun bir aradan sonra yeni albümünü tanıtmak için Türkiye’ye geliyor. Grubun solisti Keith Flint, “Özellikle sokaklarda gezip İstanbul’un geçmişini görmeyi çok istediğini” söylüyor.

Sizden yıllardır yeni bir albüm bekleniyor. Neden bu kadar ara verdiniz?
-Prodigy sadece doğru zamanda bir albüm çıkartır ve doğru zaman gelmişti. Bence pop sanatçıları o kadar çok albüm çıkartıyor ki, dinleyicilere doğru malzemeyi veremiyor.

Grubunuzu yeni keşfeden gençlere “sizi en iyi anlatan albüm” olarak hangisini tavsiye edersiniz?
-Son albümümüz Invaders Must Die. Müzik tınıları, bas’lar ve vokaller çok daha agresif; ancak parçalar aynı zamanda hip hop, rave ve punk rock etkisi taşıyor.

Bir Prodigy şarkısına karakterini veren nedir?
-Sanırım The Prodigy’i tam olarak neyin oluşturduğunu bilmememiz. Müzik ritminde ve basında enerji olması gerekiyor ve geri kalan kısmı tamamen özgürce oluşturuyoruz. Bu özgürlük vokalde bir kırılma, Maxim ya da benim yaptığım herhangi bir özellik olabilir. Bizim özgürlüğümüz bazen daha gitar ağırlıklı bazense daha vokal ağırlık şarkılardan oluşuyor ve bu müzikseverlerin yıllar boyunca The Prodigy’i sevmesine neden oluyor.

Rock’n Coke için planladığınız sürprizleriniz var mı?
-Setimiz kesinlikle mükemmel! İnsanların canlı performansımızda duymak isteyeceği tüm hareketli parçalar olacak, bunlar da çoğunlukla yeni albümden.

İstanbul’da mutlaka yapmak istediğiniz bir şey var mı?
-Şimdilik özel bir planım yok, gelince karar vereceğim. Şehrin enerjisine bayılıyorum. Sokaklarda gezmek, o atmosferi hissetmek, özellikle de İstanbul’un geçmişini tanımayı çok istiyorum. Günün sonunda da görebileceğiniz en iyi The Prodigy performansını izletmek istiyorum.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!