Şimdi de Hamam Arkası

Güncelleme Tarihi:

Şimdi de Hamam Arkası
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2011 00:00

Kentin en beğenilen mekanlarından birisi olan Hamamönü’nde yapılan restorasyon çalışmasının ardından bu yıl da “Hamam Arkası” olarak bilinen bölgede restorasyon çalışmaları başlıyor.

Haberin Devamı

Tiryaki: Çökmüş merkez ayağa kalkıyor

BAŞKENT’İN en beğenilen mekanlarından birisi olan Hamamönü’nde yapılan restorasyon çalışmasının ardından bu yıl da “Hamam Arkası” olarak bilinen bölgede restorasyon çalışmaları başlıyor. Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki, “Hamamönü Ankara’nın en seçkin yeri olacak dediğimde en yakınımdakiler bile gülüyordu. Bu yıl sonuna kadar Hamam Arkası’nda restorasyona başlıyoruz. Vatandaşımızı buraya yatırım yapmaya çağırıyorum” dedi.
Hamam Arkası’nda yapılacak restorasyon yöntemini Ankara Hürriyet’e açıklayan Tiryaki şunları söyledi:
“Hamamönü çok güzel oldu ama arkası perişan eleştirileri yapılıyordu. 2011 yılında bu eleştirilere son veriyoruz. En geç 15 Mayıs’ta startı veriyoruz. Hama Arkası’nda geleneksel Ankara evlerinin korunması ve zarar görenlerin yeniden yayağa kalktığını göreceksiniz.

Haberin Devamı

Yatırımcıya çağrı

Biliyorsunuz Hamamönü Avrupa Birliği’nin seçkin destinasyonlar yarışmasında Türkiye’yi temsile hak kazandı. Şimdi Hamamönü’nden çok daha büyük bir alanda 70 Ankara evini Hamam Arkası’nda ayağa kaldıracağız. Daha büyük ve konak niteliğinde bahçeli Ankara evleri bütün güzelliğiyle ortaya çıkacak. Bir adası da müzelere ayrılacak.
Hamam Arkası projesini diğer projelerden daha farklı yürüteceğiz. Ankara’da özellikle ofis kullanan vatandaşlarımızı, doktorlarımızı, avukatlarımızı davet ediyoruz. Bunun yanı sıra yatırım yapmak isteyen vatandaşlarımızı çağırıyoruz. 15 Mayıs’ta Hamam Arkası’ndaki evleri ihaleyle henüz restorasyonuna başlamadan satışa çıkaracağız. Ofislerini Hamam Arkası’na taşısınlar, buaralar ANkara’nın en kıymetli alanları olacak. Mül sahibi olan vatandaşlarımıza da restorasyon konusunda tüm yardımı yapacağız.
Yatırım yapmak isteyen vatandaşımız, gelsin butik otel yapsın, işletme açsın. Hamamönü’nü yaparken, buraların Ankara’nın en kıymetli yerleri olacağını söylemiştim. O zamanlar en yakınımdakiler bile gülmüşlerdi. Ben üzülmeyeyim diye de arkamdan gülüyorlardı. Şimdi gelsinler fiyatlara bir baksınlar.

Merkez ayağa kalkıyor

Haberin Devamı

Hamam Arkası’nda henüz rant oluşmamışken vatandaşımız gelsin yatırım yapsın istiyoruz. Burada merkezi çökmüş bir kentin yeniden ayağa kaldırılması projesi içinde bulunsun istiyoruz. Oluşacak rant vatandaşımızın yararına olsun istiyoruz.
Tekrar tekrar vatandaşımıza sesleniyorum. Hamamönü en güzel güvencemiz olacak. Hamam Arkası’nda yapılacak projenin içerisinde olsunlar.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!