Şimdi birlik zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi birlik zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 02, 2015 23:14

İş dünyası sandıktan çıkan tek parti iktidarının, ekonomiye yeniden odaklanılması için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkat çekerken, bunun yanında ‘Şimdi hep birlikte çalışma zamanı’ diyerek, toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesini vurguladı.

Haberin Devamı

İŞ dünyasından 1 Kasım seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirme ve görüşler dün de gelmeye devam etti. ‘Ekonominin ve yapısal reformların yeniden ülkenin öncelikli gündemi haline gelmesi’ yönündeki temennilerin ağır bastığı değerlendirmelerde seçim atmosferinin etkisi altında geçen son 2 yılın telafi edilmesi beklentileri dikkat çekti. Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği’nden (TÜSİAD) yapılan yazılı açıklamada, bundan sonraki süreçte ekonomik önceliklerin yanı sıra, toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi, hukukun üstünlüğü ve özgürlük alanlarının genişletilmesi konularına da vurgu yapıldı. Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ise bu seçimlerle Türkiye’nin güçlü ve sağlam bir demokrasi geleneğine sahip olduğunu bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, “Halkın oyunun yüzde 97 oranında Meclis’te temsil edilecek olması demokrasimizin geldiği nokta bakımından da ayrıca sevindiricidir. Şimdi ekonomiye ve reformlara odaklanma zamanı” dedi.

Haberin Devamı

2 YILDA 4 SEÇİM

Türkiye’de son 2 yılda 4 farklı seçim süreci yaşandığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu açıklamasında şunları kaydetti: “Artık yoğun seçim gündemini geride bıraktık. Yeniden ve güçlü bir tek parti iktidarının sandıktan çıkmış olması, istikrar, huzur ve güvenin daha da güçlenmesi açısından büyük bir fırsattır. Türkiye şimdi bu fırsatı kullanmalı, ekonomiye ve reformlara odaklanmalıdır. Hepimizin aynı gemide olduğunu unutmadan, uzlaşı içinde birlikte çalışarak, istişare ederek ve ortak akıl ile tüm meselelerimizin üstesinden gelebiliriz. Şimdi ülkemiz için hep birlikte çalışma zamanı.”

KUTUPLAŞMA BİTMELİ

Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği de (TÜSİAD) yaptığı açıklamada, seçimlerin güvenli bir şekilde ve yüksek bir katılımla gerçekleşmesinin memnuniyet verici olduğu belirtilirken, yeni parlamentonun Türkiye’deki özgürlük alanlarını genişletme, demokratik standartları yükseltme, hukuk devletini güçlendirme ve refah seviyesini artırma yolunda uyum içinde çalışmasının arzu edildiğine vurgu yapıldı. TÜSİAD açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “İş dünyasının kurulacak hükümetten ve TBMM’den beklentisi; ilerletilmesi ve geliştirilmesi gereken siyasi reform ve kamu yönetimi, kalkınma ve rekabet gücü alanlarında bir dizi düzenlemenin süratle hayata geçirilebilmesi, AB üyelik sürecinin güçlendirilmesi ve bir süredir yıpratıcı düzeyde keskinleşmiş olan toplumsal kutuplaşmanın sona erdirilmesi yönünde, ortak akıl ve uzlaşı anlayışı içinde hareket edilmesidir.”

Haberin Devamı

YENİ BİR BÜYÜME HİKÂYESİ

ANKARA Sanayi Odası Başkanı (ASO) Nurettin Özdebir: Gerginliklerin bu ülkeye fayda getirmediğini geçmişte hep birlikte gördük. Artık Türkiye’nin yeni bir büyüme hikayesine ihtiyacı var. Başta Anayasa ve hukuk sistemi olmak üzere, adli ve idari yargı reformlarını, iş gücü piyasaları reformunu, kamu harcama verimliliği ve reformunu, yatırım ve üretim ortamını iyileştirecek yapısal reformları ve eğitim sisteminin ve özellikle mesleki eğitim reformunun süratle gerçekleştirilmesi için çaba göstermeliyiz. Zaman kaybetmeden İlk 100 gün içinde bu reformların temellerini atmamız gerekiyor. Aksi takdirde siyasi kaygılarla bunları yapmak mümkün olmuyor.

Haberin Devamı

Hükümet iş dünyası el ele

TÜRK Girişim ve İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Başkanı Tarkan Kadooğlu: Yeni kurulacak hükümetin, dünü dünde bırakıp yeni bir heyecan yeni bir sinerji ile; ekonomi, barış süreci, Avrupa Birliği süreci ve dış politika gibi dört önemli konuda hızlı hareket etmesini ve gereken reformları hayata geçirmesini diliyoruz. Hükümet ile iş dünyası el ele verip kaybettiğimiz 2015 yılını yeni bir heyecan ve yeni bir sinerji ile 2016’da telafi etmelidir.

TAZE BİR BAŞLANGIÇ

İSTANBUL Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Gülle: Artık elbirliği ile ülkemizi mutlu müreffeh ve gelişmiş bir ülke hale getirmek için çalışmaya devam edeceğiz. Geçmişi geçmişte bırakıp, yarın taze bir başlangıç yapmanın zamanıdır.

Haberin Devamı

Ülke sorunlarına odaklanılmalı

TÜRKİYE Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar: Milletimiz görevini yerine getirmiş ve ülke yönetimini belirleyen iradesini, yüksek katılımlı bir seçimle sandığa yansıtmıştır. Şimdi seçim süreci hızla geride bırakılmalı, toplumun bütün kesim ve sektörleri topyekûn olarak ülke sorunlarına ve menfaatlerine odaklanmalıdır.

Bu fırsat iyi değerlendirelim

GAZİANTEP Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Konukoğlu: Şimdi Türkiye’de yeni bir sayfa açıldı. Artık önümüz açık. Bu fırsatı iyi değerlendirmeliyiz. Kurulacak AK Parti Hükümeti hızlı şekilde yol haritasını çıkartarak, öncelikle ekonomiye odaklanmalı ve her alanda reform hareketi başlatmalıdır. Daha güçlü bir Türkiye için daha çok çalışmalı, bir an önce seçim atmosferini geride bırakarak işimize gücümüze dört elle sarılmalıyız.

Haberin Devamı

Yorgunluğa moral oldu

BURSA Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay: “Artık hepimiz için birinci gündem maddesi ekonomi olmalı ve milletçe yeniden kalkınma hedeflerimize odaklanmalıyız. En kısa sürede kurulmasını arzu ettiğimiz hükümetimizden ve tüm siyasi partilerimizden, seçim yorgunu olan milletimizin umudunu ve moralini güçlendirecek adımları bir an evvel atmasını bekliyoruz.

Barış, huzur ve güvenlik

ANKARA Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci: Halkımız 1 Kasım’da sandığa giderek oyunu istikrardan yana kullanmıştır. Vatandaşlarımız barış, huzur ve güvenlik içinde yaşamak istiyor. Sonucun ülkemize ve milletimize hayırlı uğurlu olmasını dilerim.

Ekonomik reform için birlik

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken: Vatandaş kararını vererek tek başına hükümet kurma çoğunluğunu vermiştir. Bundan sonra birlik, beraberlik içinde ekonomik reformların yapılması öncelikli beklentimizdir.

Gerilim ve kutuplaşma sona ermeli

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş: Artık gerilim ve kutuplaşmalar sona ermeli, ekonomi ile siyasette hızlı hareket ederek beklediğimiz reformlar yapılmalı. 2019 yılına kadar bir seçim yapılmayacak, birbirini tekrarlayan, kilit haline gelen seçimler bitti. Hızla hükümetin kurulmasını ve ülkemizin ekonomide, siyasette beklediği reformlar hızla hayata geçirilmesini bekliyoruz.

AB üyeliğinde ilerleme

İkstisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Başkanı Ayhan Zeytinoğlu: Seçim sonuçları uyarınca TBMM’de temsil edilecek olan dört partinin de istikrar ve güvenin tesisi ve toplumsal barış ve huzuru tehdit eden kutuplaşmanın önüne geçilmesi yönünde birlikte çalışacaklarını umuyoruz. Görev alacak yeni hükümetin Türkiye’nin Avrupa Birliği perspektifi doğrultusunda ilerlemeyi hedeflemesi ve siyasi ve ekonomik alanda reformlara hız vermesini temenni ediyoruz.

DİYALOG KURULMALI

Türkiye Kadın Girişimciler Derneği de (KAGİDER), yaptığı yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “KAGİDER olarak talebimiz, hükümetin bireysel hak ve özgürlükler ve fırsat eşitliği konularında gerçekleşecek zihinsel dönüşümü sağlaması ve ekonomi programlarında istihdam, kadın istihdamı, fırsat eşitliği gibi konulara önem vermesidir. En büyük temennimiz; Hâkim olan ayrımcı söylemlerin ve kutuplaşmayı pekiştiren anlayışın, diyalog ve uzlaşı ile bitirilmesi yönündedir.”

ÇALIŞMAYA ÖNCELİK

Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu’dan (TİSK) yapılan açıklamada şunlar kaydedildi: “Yeni hükümetten beklentimiz, toplumun endişelerini giderecek çözümler yaratılmasıdır. Artık işimize odaklanalım. Kurulacak hükümet göz ardı edilen ekonomiye ve çalışma hayatına öncelik vermelidir.”

BAKMADAN GEÇME!