Şimdi aşk zamanı

Güncelleme Tarihi:

Şimdi aşk zamanı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2009 00:00

“Yaprak Dökümü”nün Ferhunde’si Deniz Çakır, ‘kötü kadın’ imajını “Aşk Sözleri” adlı tiyatro oyunuyla yıktı! Çakır, ‘aşk’ kavramını tartışmaya açan oyunda tam dört karakteri canlandırıyor

Haberin Devamı

DENİZ ÇAKIR FOTOĞRAFLARI

*“Aşk Sözleri”, William Sheakspeare’in sekiz farklı oyunundan oluşuyor. Siz hangi karakterleri üstlendiniz?

- “Hırçın Kız”da Katherina, “III. Richard”da yeğen, “Bahar Noktası”nda Helena ve “Macbeth”te de Lady Macbeth rollerini canlandırıyorum.
           
*Çalışma düzeni nasıl peki, zorlanıyor musunuz?  

- Zaman açısından zorlandığımız anlar oldu ama ayarlayabildik. ınsan istediği şey için zaman yaratabiliyormuş, burada onu anladım.

*Bu oyunda istediğinizi buldunuz mu peki?

- Evet, çok karakter var ve bayağı eğlenceli bir oyun.

İNANILMAZ ZOR AMA ZEVKLİ

*Zorlandığınız bir şey oldu mu?


- Her şey çok keyifli, uyumlu. Zaten çalışmaya iş yapar gibi değil de eğlenir gibi başladık en başında. Bir işe böyle bir gayeyle başladığınız zaman, zaten öyle devam ediyor.

*Çok ağır bir rolden sonra kulise gidip oradan mutlu bir şekilde çıkıyorsunuz. Bu sizi zorlamıyor mu?

- Bu inanılmaz derecede zor ama çok zevkli. Normalde başkası oynarken siz arada kahve falan içersiniz ama “Aşk Sözleri”nde buna vakit olmuyor. Kolay olan şey ilk başlarda zevkli gelir, sonra sıkılırsın. Ama zor olan şey seni her seferinde zorlar ve her yaptığında keyif alırsın.

SORULARIMA YANIT BULDUM

*Bu oyuna çalışırken sorularınıza cevap bulduğunuz oldu mu?


- Çok buldum! Çok açılmazı var oyunun. Bir sürü şeyi açtığı gibi bir sürü şeyi de kapatıyor, çünkü düşündürüyor. Zaten Shakespeare kurduğu cümleler ile düşündürüyor. ızleyici oyunu izlerken, o kocaman cümlelerin illüzyonuna girip başka bir şey düşünüyor. Oynadığımız her sahneyi sonradan tartıştığımızda, bize başka kapılar açıldığını görüyoruz. Gayemiz ise seyirciye başka kapılar açmak.

*Oyunda dansın olması sizi nasıl etkiledi peki?

- O da gayet eğlenceli. Hiç kasmadan, biz bize bir şey yapıyoruz aslında.

Haberin Devamı

DEĞİŞMEK İSTEYEN GELİP BİZİ İZLESİN

“Aşk o kadar evrensel bir şey ki, ülkenin en ücra köyündeki okuma yazma bilmeyen insanın da başına gelebilir. Hiçbir sınıf ayrımı olmayan belki de tek kavram, çünkü engellenemez. Sen şekil olarak engellersin ama duygularına engel getiremezsin. Dolayısıyla ‘Aşk Sözleri’ni izleyen herkes, oyundan çok keyif alarak çıkacak. Ama tabii ki üzüldüğü yerler de olacak. Değişmek isteyen, gelsin ve bizi izlesin. Birkaç kere izlenebilecek bir oyun bu.” 

    

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!